Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarları

Yapı ve İnşaat Teknolojileri Sektörü 

 

Temel ihtiyaçlarımızdan beslenme, korunma, barınma üçgeninin elemanlarından biri olan inşaat ve yapı sektörü, insan hayatında ve ekonomik yaşamda büyük yer tutar. Türkiye, dünyada üretim ve ihracat yapan ülkeler sıralamasında üst sıralarda yer alır. Özellikle demir - çelik ve alüminyum sanayinin içinde olduğu inşaat aksamları, çimento, mermer, cam, seramik, boya, kablo gibi hem iç hem dış kullanımına cevap veren ürünlerde yurt içi talebi karşılayıp uluslararası pazarlarda rekabet eder.

 

Yapı ve İnşaat Sektörü Raporu

Yapı, inşaat ve inşaat teknolojileri fuarlarında işletmelerin birbirleriyle etkileşimi sadece sıcak satışa fayda sağlamakla kalmaz, fuarlardan sonraki 6 ay ile 4 yıla yayılan bir sürede alınan kararları etkiler. Bu kararlara yardımcı bazı veriler,

 
  • Sektörel ve kişisel veri tabanını geliştirmek
  • Müşteri portföyünü geliştirmek
  • Yeni pazarların analizini yaparak o pazarlarda yer almak
  • Seminer, eğitim ve tecrübelerden yararlanmak
  • Mevcut problemleri görmek
  • Yeni ürün yelpazelerini ve bunların kullanım şekillerini görmek
  • Müşteriler üzerinde reklam etkisi oluşturmak
  • Teknolojik gelişmelerden yararlanmak
  • Fiyatlandırma unsurlarını yakalamak

 

Yapı, inşaat ve inşaat teknolojileri fuarlarına katılımın ihracat rakamlarını katladığı anketlerle ve araştırmalarla kanıtlanmış gerçektir. İnşaat malzemeleri baz alındığında 2019 yılında sektörün ihracat ve ithalat rakamları şöyle,

  • İhracat 17,5 milyon dolar.
  • İthalat 5,1 milyon dolar.

 

Yapı ve inşaat teknolojileri sektör raporu,

  • Türkiye’de üretilen seramik ürünleri 170’e yakın ülkeye ihraç ediliyor.
  • Dünyada 60 milyar dolar büyüklükte seramik pazarı mevcut.
  • İnşaat sektöründe Ocak - Nisan 2020 verileri bir önceki yıla göre %24 üretimde küçülme olduğunu gösteriyorken %5 ihracatta, %1 ithalatta daralma olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 salgını ve Nisan ayında azalan ekonomik faaliyetlerdir.

 

Dış ticarette inşaat malzemeleri 36 tane alt gruptan oluşuyor. İMSAD (İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) 2019 raporları şunu gösteriyor,

  • 26 alt grup ihracatta artışa geçmiş
  • 9 alt grup ihracatı azalmış
  • 1 alt grup ihracatı değişiklik göstermemiş

 

İhracatta 2019 senesi en yüksek artış %48 ile alçı, çimento, betonda gözlenmiş. 2019 senesi ihracat birim fiyatı en yüksek olan ilk üç ülke: Özbekistan, Polonya ve Almanya’dır. 

Entegre Proje Yönetim’in yayımladığı 2022 4. Çeyrek Raporu’na göre,

  • 2022 yılı dördüncü çeyreğinde inşaat sektörü büyüme oranı; bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,0 artış gösterdi.
  • Konut satışları, 2022 Ocak-Aralık döneminde bir önceki yıla göre %0,4 düşüşle 1 milyon 485 bin 622 olarak gerçekleşti.
  • İnşaat sektörünün gayri safi yurt içi hasıla içindeki payı, 2022 yılı dördüncü çeyreğinde %4,9 değerine çıktı.
  • Çimento üretimi açısından 2022 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye İhracatçılar Meclis verilerine göre; toplam ihracatı geçen yıla oranla %24,1 oranında artarak 1 milyar 425 milyon dolara yükseldi.

 

TÜİK verilerine göre,

  • İnşaat ciro endeksi 2023 senesinin Şubat ayında bir önceki yıla göre %127 artmıştır.
  • Sektördeki yeni alınan işler 2023 yılının Mart ayında bir önceki aya göre %0,6 oranında bir artış göstermiştir.
  • Sektörün güven endeksi 2023 yılının Mart ayında bir önceki aya göre %1,4 oranında düşüş göstermiştir.
  • Konut satış oranlarında hem birinci hem ikinci el açısından 2022’ye göre düşüş yaşanmış ancak aylık olarak yükselmeler görülmüştür.
  • İlk el konut satışları bölgesel olarak en çok Akdeniz Bölgesinde yapılmıştır.

 

Yapı, İnşaat ve İnşaat Teknolojileri Fuarları

Sürdürülebilir kaynak yaratmanın yolu yapı, inşaat ve inşaat teknolojileri fuarlarıdır. Global ekonomide hareketlenmeye büyük katkı sağlayan yapı, inşaat ve inşaat teknolojileri fuarları yurt içi ve yurt dışında milli kaynaklarca destekleniyor. Her yıl, yılda 2 ya da 2 yılda bir düzenlenen fuarlarda katılımcı olmak ve yurt dışı ilişkileri artırmak için süreklilik gerekiyor. Adını yapı, inşaat ve inşaat teknolojileri fuarları ile duyuran bütün firmalar aşağıdaki fuarlarda stantlardaki yerlerini erkenden alıyor.

Bau Munich: Fuar, Almanya’nın Münih kendinde iki yılda bir düzenlenir. Uluslararası yapı, inşaat ve inşaat teknolojileri fuarları arasında prestijli yeri vardır. Profesyoneller için bilgi paylaşım ve yenilik takip platformu özelliğindedir. Dijital dizayn, inşaat malzemeleri, üst düzey materyal ve teknolojilerin tanıtıldığı fuara çok sayıda dünya ülkesiyle birlikte yerli firmalar da katılım gösterir. Son fuar rakamlarına göre 2.250 katılımcıdan 849 işletmenin Almanya dışından olduğu raporlanmıştır.

Saudi Build: 32 yıldır düzenlenen fuar uluslararası pek çok üretici, ithalat ve ihracatçıyı, mühendis ve endüstri profesyonelini buluşturur. Uluslararası yapı, inşaat ve inşaat teknolojileri fuarları içinde güncel inşaat teknolojisini ve en yeni ekipmanları tanıtarak ziyaretçilerin dikkatini çeker.

2019 yılı Saudi Build fuarı verilerine göre,

  • 34 farklı ülkeden
  • 520’nin üzerinde katılımcı
  • 23 binin üzerinde ziyaretçi kaydedilmiştir.

 

Bauma China: Yapı, inşaat ve inşaat teknolojileri fuarları arasında uluslararası öneme sahip olan Bauma China, Asya ve Çin’in önde gelen ticaret fuarlarındandır. Fuar katılımcılarının ürün grupları arasında; şantiye ekipmanları, kablo ve boru döşeme, çimento ve beton işleme ekipmanları, inşaat ve yol inşaat ekipmanları, inşaat araçları, ölçüm ekipmanları, hammadde çıkarma ve işleme makineleri, test ekipmanları vardır.

2018 yılı Bauma China fuarı verilere göre,

  • 38 farklı ülkeden,
  • 3.350 katılımcı
  • 212.500 ziyaretçi 

 

The Big 5 Global Dubai: Yapı ve inşaat için düzenlenen, Orta Doğu’nun en büyük ve önde gelen etkinliklerinden biridir. Fuar, ürün ve hizmetlerini uluslararası alanda tanıtmak isteyen yapı ve inşaat sektöründeki firmalara bir platform sağlar. Bu fuar; yapı malzemeleri, mühendislik hizmetleri, dekorasyon, iç mekân tasarımı, banyo ve mutfak ürünleri, yapı teknolojileri, güvenlik sistemleri gibi ürünlerle ilgili birçok katılımcıyı bir araya getirir. The Big 5 Global Dubai, inşaat endüstrisi için önemli bir ağ kurma ve iş birliği fırsatı sunmaktadır.

London Build Expo: İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen fuar; mimari, mühendislik, müteahhitlik, teknoloji ve tedarikçi firmaların yanı sıra sektörle ilgili önde gelen profesyonelleri ve uzmanları bir araya getirir. Katılımcılar, etkinlik boyunca düzenlenen konferanslar, seminerler, atölye çalışmaları ve ürün tanıtımları gibi çeşitli etkinliklerle sektördeki yenilikleri takip edebilir, iş bağlantıları kurabilir, sektörle ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşabilirler. London Build Expo, İngiltere’deki en büyük yapı ve inşaat fuarlarından biridir.

Batimat Paris: Dünyanın önde gelen yapı ve inşaat fuarlarından biridir. Her iki yılda bir düzenlenen fuar; inşaat malzemeleri, yapı teknolojileri, yalıtım, çevre teknolojileri, enerji verimliliği, ısıtma ve havalandırma, inşaat makineleri ve ekipmanları, el aletleri, banyo ve mutfak aksesuarları gibi geniş bir ürün yelpazesini kapsar. Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de sürekli gelişen teknoloji ve trendler, Batimat’ta yerini almaktadır. Bu sayede fuar, sektöre yön veren yenilikleri keşfetmek ve güncellemeleri takip etmek için önemli bir fırsat sunmaktadır.

CONEXPO-CON/AGG: Dünyanın önde gelen yapı ve inşaat sektörü fuarlarından biridir. Her üç yılda bir Las Vegas’ta gerçekleştirilen fuarda; inşaat makineleri, ağır ekipmanlar, teknolojik yenilikler, çevre teknolojileri, iş sağlığı ve güvenliği, inşaat malzemeleri, yol yapıları, köprüler ve tüneller gibi konular ele alınır. Yüzlerce katılımcı ve yüz binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan CONEXPO- CON/AGG, yapı ve inşaat sektörüne yön veren bir platformdur.

 

Yapı ve İnşaat Fuarlarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Yapı ve inşaat fuarları, sektörle ilgili her türlü firma ve kuruluşun katılımına açıktır. İş ve inşaat makineleri firmaları, inşaat malzemeleri üreticileri, mimarlık firmaları, yapı denetim şirketleri, mühendislik firmaları, müteahhitler, dekorasyon ve iç tasarım firmaları, gayrimenkul yatırım şirketleri, inşaat ve yapı sektörüne hizmet veren yazılım firmaları ve hatta kamu kurumları gibi birçok farklı sektöre ait firmalar bu fuarlara katılabilirler. Ayrıca inşaat sektörüne yönelik hizmet veren lojistik şirketler, finans kurumları, sigorta şirketleri ve danışmanlık firmaları da bu fuarlarda yer alabilirler.

 

Dixifuar.com Yapı, İnşaat Ve İnşaat Teknolojileri Fuarlarında Sizinle…

Yapı, inşaat ve inşaat teknolojileri fuarlarına katılım İnşaat Sektörü için bir prestijdir. Daha çok kişiye ulaşabilmek ve görünür olmaktır. İyi hazırlanılmış bir fuar kurumsal itibarın göstergesidir. Bu sebeple, fuar hazırlıkları yapılırken atlanması muhtemel her detayla ilgilenen bir tur profesyoneline ihtiyaç duyulur. Dixifuar ticari ya da genel, sektörünüzü ve ilgi alanlarınızı destekleyen tüm fuar hazırlıklarınızda sizinledir. Dixifuar.com ihtiyacınız olan alanlarda, yetkin olduğu know-how ile memnuniyetinizi artırır. Tercihinize göre katılımcı ya da ziyaretçi, kendiniz ya da müşteriniz için özellikli fuar tur paketleri hazırlayan dixifuar.com online hizmet veren bir TÜRSAB üyesidir.

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor