Moda Fuarları



Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Moda Sektörü

 

Moda sektörü, dünyada hızla büyüyen sektörlerden biridir ve aynı zamanda hızlı bir gelişim de gösterir. Artan nüfus ve gelişen pazarlama stratejileri ile birlikte moda sektörüne olan talep oldukça fazla artış göstermiştir. E-ticaretin ortaya çıkması ile de bu talepler daha hızlı ve kolay bir şekilde karşılanmaktadır. Böylece moda sektörü sürekli olarak büyümeye ve değişmeye devam etmektedir. Bu da sektörün daha cazip bir hale gelmesine neden olur. Moda sektörü, canlılığını her zaman koruyabilen sektörlerden biri olmuştur. Popülarite ile sürekli olarak değişiklik göstermektedir ve pazarın yenilik ihtiyacını karşılama konusunda son derece iyi ilerlemektedir.

Türkiye’de moda sektörü son zamanlarda ihracata odaklı bir şekilde büyüme göstermektedir. McKinsey raporlarına göre Türkiye, moda sektörünün oldukça umut veren tedarik noktalarından biridir. Teknoloji moda sektörü ile iç içedir. Yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte moda sektörü de hızlı bir şekilde gelişmektedir. Yakın gelecekte moda sektörü için otomasyona dayalı olan, insansız bir üretim süreci hedeflenmektedir. Böyle bir büyüme ve gelişim gösteren sektör, üreticiler için oldukça cazip bir sektör olmuştur. Modanın teknoloji ile olan iş birliği sayesinde sektör içerisinde yeni pazar alanları yaratılmaktadır. 

 

Moda Sektörü Raporu

Moda sektörü için pazarda yer alan ürünlerin çeşitli olması, teknolojinin gelişmesi, üretim hızının her geçen gün artış göstermesi, yapılan koleksiyon sezonlarının sıklaşması, iletişim ve ulaşım araçlarının da gelişmesi ile birlikte, bu sektörde yaşanan rekabet gün geçtikte artmıştır. Bu sektör ülke ekonomisinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan hane halkı tüketim harcama verilerine göre; tüketicilerin giyim ve ayakkabı harcamalarının payı 2018 yılında %4,8’den 2019 yılında ise %5’e yükselmiştir.

2020’de dünya tekstil sektör ihracatı 361 milyar dolar, dünya hazır giyim sektör ihracatı 420 milyar dolar ve dünya deri/deri ürünleri sektör ihracatı ise 218 milyar dolar olmuştur. 2020 yılında Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı ise 17,7 milyar dolar olmuştur.

2021 yılında moda şirketleri gelirlerinin %1,6 ila %1,8’ini teknoloji alanına yatırmıştır. Verilen bu rakamların 2030 yılında %3,0 ve %3,5 arasında artış göstermesi beklenmektedir. Türkiye dünya tekstil ihracatından aldığı %3,4’lük payla ve 11 milyar dolar ile ülke bazlı olan sıralamada 5. sıradadır. Dünya hazır giyim ihracatından aldığı %3,6’lık payla 6. büyük ihracatçı konumundadır. Türkiye deri/deri ürünleri ihracatındaysa %0,6 paya sahiptir ve 23. ihracatçı ülke konumundadır.

 

Moda Sekötörü Fuarları Nelerdir?

Türkiye, moda sektöründe iyi bir üretim kapasitesine sahiptir ve sektörün önemli tedarik bölgelerinden biridir. Ülke ekonomisinin oldukça etkili ve önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Moda sektörü gelişen pazarlama stratejileri ile birlikte gün geçtikçe talebin artış gösterdiği bir sektör olmuştur. Artan nüfus da bu sektörü doğrudan etkileyen bir faktördür. Sizler de bu sektör içerisinde yer alıyor ve girişimlerinizi ileriye taşımak istiyorsanız, moda sektörünün tüm yönlerini keşfedebileceğiniz uluslararası fuarlara katılım sağlayabilirsiniz.

The London Textile Fair Fuarı: The London Textile Fair Fuarı, İngiltere Londra’da yapılan ve oldukça ilgi gören bir fuardır. Her yıl bir defa düzenlenir. Bu fuar tekstil sektörü için önde gelen uluslararası ticaret fuarlarının arasında gelir. Her yıl oldukça fazla uluslararası katılımcının olduğu bu fuar, sektördeki firmalar için cazip bir pazar alanıdır. Dünyanın önde gelen firmalarının bir araya geldiği ve iş bağlantıları kurduğu bir fuar etkinliğidir.

Pitti Immagine Uomo Fuarı: Her yıl İtalya Floransa’da düzenlenen Pitti Immagine Uomo Fuarı oldukça büyük bir ilgi görür. Genel olarak erkek giyim üzerine odaklanılan bu fuarda, yeni ve etkili olan iş bağlantıları yaratabilirsiniz. Fuar her yıl önemli ziyaretçi ve katılımcılara ev sahipliği yapmaktadır. Bu fuar bölgelerin girişimcilik ağının büyümesi ve geliştirilmesi açısından etkili bir fuardır.

Morocco Fashion & Tex Fuarı: Morocco Fashion & Tex Fuarı, kadın giyim, erkek giyim, gecelik, iç çamaşırı ve modaya dair olan birçok farklı ürünün sergilendiği bir fuar etkinliğidir. Yılda bir defa olacak şekilde düzenlenir ve moda sektöründeki firmalardan büyük ilgi görür. Firmalar burada uluslararası alanda iş yapma fırsatları yakalayabilmektedir. Bulunduğu bölgedeki en büyük fuar alanlarından biridir.

Fashionİst Fuarı: Fashşonİst Fuarı, İstanbul Expo Center’da yapılmaktadır. Her yıl bir defa düzenlenen bu fuar, modaya dair olan her şeyi bir araya toplar. Toplam 86 ülkeden yabancı ziyaretçilerin ilgi gösterdiği bu fuar, farklı ülke katılımcıları ile de oldukça yoğun bir ilgi görmektedir. Moda sektöründen olan firmalar, kendileri için bu etkinlik içerisinde yeni iş bağlantıları yaratabilir.

Münih Fabric Start Fuarı: Almanya Münih’te yapılan Münih Fabric Start, yılda bir defa olacak şekilde düzenlenir. Moda giyim ve tekstil aksesuarları gibi sektöre ait birçok şeyim bulabileceğiniz bir fuar etkinliğidir. Sektör firmaları için oldukça önemli olan ve ilgi gören fuarlardan biridir. Bu fuar alanı, sektörden önemli ziyaretçi ve katılımcılara ev sahipliği yapmaktadır. Yeni iş bağlantıları için çok iyi bir iş fuarıdır. Burada sektörün öncü firmalarını tanımanın yanı sıra, sektörün geleceğine dair fikir sahibi de olabilirsiniz.

Texworld Evolution Fuarı: Texworl Fuarı yılda iki kez olmak üzere, Fransa Paris’te yapılır. Tüm dünyadan profesyonellerin bir araya toplandığı bir fuardır. Etkinliğin modanın kalbi Paris’te olması, bu etkinliği dikkat çekici kılan başka bir detaydır. Bu fuar en büyük kaynak bulma etkinliklerinden biri olarak bilinmektedir. Texworl Paris Fuarı’na katılım sağlayarak bu sektör içerisinde olan yeni iş adımlarını öğrenebilir aynı zamanda rakiplerinizin iş hamleleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

 

Moda Sektörü Fuarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Moda sektörü, ülkelerin ekonomileri için çok önemli bir sektördür ve bu sektörün kullanım alanları oldukça fazladır. Moda sektörünün kullanım alanlarının fazla olması ile bu sektör fuarlarına farklı alt sektörlerden de katılım sağlanabilir. Tekstil sektörü, hazır giyim sektörü, deri sektörü, dokuma sektörü, konfeksiyon sektörü, mamul giysi sektörü, iplik sektörü, moda ve tekstil sektörü gibi sektörler bu fuarda kendilerine yer edinebilir.

Moda sektöründen biri iseniz, bu fuarlara katılmak size; yeni müşteriler edinme, pazarlama fırsatı, rakip analizi, yeni ürünler ve trendler hakkında bilgi edinme ve networking fırsatları sağlar. Moda sektörüne ait fuarlar, katılımcı olmanın yanı sıra ziyaretçi olarak da gidebileceğiniz oldukça renkli ve dikkat çekici fuarlardır. DixiFuar bu sürecin tamamında sizler için iyi planlamalar yapar. Size özel fuar tur paketlerinden haberdar olarak girişimlerinizi ileriye taşımak istiyorsanız iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor