Gıda İşleme ve Paketleme Teknolojileri Fuarları

Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Gıda İşleme ve Paketleme Sektörü

 

Gıda işleme ve paketleme teknolojileri sektörü, her ülkede büyük gelişim gösteren sektörlerden biridir. Bu sektörün hızla gelişmesi, artan nüfusla birlikte durmadan artış gösteren tüketici taleplerinden kaynaklanmaktadır. Sektörün başlıca görevlerinden biri; gıdaların herkese kolay ve güvenli bir şekilde erişimini sağlamaktır. Bu yüzden gıda üretimi sürecinde aktif rol alanlar gıda işlerken ve paketlerken hijyen konusunda oldukça yüksek taleplere sahiptir. Gıda üretiminde ıslak ya da zemin alanlarda paketleme ve diğer tüm üretim işlemleri için, gıda işleme ve paketleme teknolojileri sektörü tarafından kapsamlı bir çözüm sunulmaktadır. Bu sebeplerden dolayı bu sektöre büyük önem verilir. Üreticilerin de sektöre gösterdiği ilgi gün geçtikçe artmaktadır.

Gelişim gösteren teknoloji ile birlikte gıda işleme ve paketleme teknolojilerinde de değişimler meydana gelmektedir. Teknolojik gelişme ve ilerleme hızı, bu sektör alanında üretilen ürün yelpazesini gün geçtikçe artırmaktadır.

 

Gıda İşleme ve Paketleme Teknolojileri Sektörü Raporu

Teknolojinin gelişimi ile birlikte gelişim gösteren gıda işleme ve paketleme teknolojileri sektörü, bu gelişimle birlikte ilgi de görmeye başlamıştır. Gıda Teknolojileri patent başvuruları sayısı 2000 yılında 17 bin 530 iken, 2010 yılında 35.063’a yükselmiştir. Bu yıldan sonra da ivme kazanarak 2015 yılında 83 bin 890 adete, 2018’de ise 99 bin 163 adete ulaşmıştır.

Türkiye, gıda sektöründeki üretim gücünü tarım sektöründe olan üretimden almaktadır. Gıda ve Tarım örgütü verilerine göre, 2018 yılıyla birlikte 54 milyar dolarlık tarımsal üretim ile dünyada 11. büyük tarım ülkesi konumunda yer almaktadır. Türk gıda ve içecek sektörü, yabancı yatırımcılar için oldukça ilgi gören sektörlerden biri olmuştur. Bu sektör küresel yatırımcılar için kârlı bir alandır ve bu nedenle 2017 yılından beri yaklaşık olarak 960 milyon dolar yabancı yatırımı yapılmıştır.

2019 yılında 119,9 olan yıllık ortalama gıda sektörü üretim endeksi, 2020 yılında 122,1 olarak gerçekleşmiştir. 2020 yılında gıda sektöründe açılan iş yeri geçmiş yıllara göre %9,6’lık bir artış göstererek 46.008 kadar ulaşmıştır. Yine aynı yılda sigortalı çalışan ise; %10,8 kadar bir artış ile 489 bin 386 kişiye kadar ulaşmıştır. 2020 yılından imalat sanayine yapılan uluslararası direkt yatırımların %7,3 kadarı gıda, içecek ve tütün ürünlerine yapılmıştır.

 

Gıda İşleme ve Paketleme Teknolojileri Sektörü Fuarları Nelerdir?

Türkiye’deki gıda işleme ve paketleme teknolojileri sektörü, önemli bir üretim kapasitesi ile ülke ekonomisinin önemli bir parçasıdır. Sürekli olarak artış gösteren kentleşme ve nüfus ile birlikte bu sektör doğrudan etkilenir. Sizler de bu sektör içerisinde yer alıyorsanız, gıda işleme ve paketleme teknolojileri sektörünün tüm yönlerini keşfedebileceğiniz uluslararası fuarlara katılım sağlayabilirsiniz.

Anuga Foodtec Fuarı: Anuga Foodtec Fuarı, Uluslararası Gıda İşleme-Paketleme, Gıda Güvenliği ve İçeriği Fuarı’dır. Almanya Köln’de her yıl düzenlenir. Gıda işleme ve paketlemeye dair tüm teknolojileri kapsayan bir fuardır. Anuga Foodtec Fuarı, gıda ve içecek sektörü için önemli ticaret fuarlarındandır. Bu fuar pazardaki yerinizi sağlamlaştırmak ve yeni iş ilişkileri kurmak adına iyi bir zemin hazırlıyor.

Process Expo Fuarı: Process Expo Fuarı ABD Chicago’da, yılda bir defa düzenlenir. Bu fuarda gıda işlemenin tüm yönleri sergilenir ve bu sektördeki girişimciler için yeni iş bağlantıları oluşturulur. Dünyanın her yerinden sektör uzman ve girişimcilerin bir araya geldiği bu fuar, oldukça iyi bir uluslararası pazar alanıdır.

SIAL Paris Fuarı: Fransa Paris’te yapılan SIAL Fuarı iki yılda bir kez yapılır. Geleceğin üretim tekniklerini tanıtmak, ürünlerini sunmak ve pazarda yer edinmek isteyen girişimcilerin görmesi gereken bir fuardır. Bu etkinlikte birçok ürün sergilendiği için gıda sektörünün neredeyse her kolundan ilgi görür. Sektörde yapılan en büyük etkinliklerden biridir.

İran Agro Fuarı: İran Tahran’da olan İran Agro Fuarı her yıl yapılır. Gıda işleme ve paketleme, gıda malzemeleri ve tarım-hayvancılığa kadar gıda ile alakalı olan birçok şeyi bu fuarda bulabilirsiniz. Uluslararası pazarda kendi ürünlerini tanıtmak ve iş bağlantıları kurmak gibi avantajları burada yakalayabilirsiniz. İran Agro Fuarı’na, gıda sektöründen birçok firma katılım sağlar.

TUTTOFOOD Milano Fuarı: Tutto Food Milano Fuarı, yılda bir defa düzenlenen uluslararası bir gıda fuarıdır. İtalya Milano’da düzenlenen bu fuarda birçok gıda ürünü sergilenir. İş girişimlerinizi bir adım ileriye taşımak ve gıda pazarına dair olan bitenleri yakından takip edebilmek için bu fuar çok iyi bir seçim olur.

 

Gıda İşleme ve Paketleme Teknolojileri Sektörü Fuarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Gıda işleme ve paketleme teknolojileri sektörü hayatın her alanına değen bir sektördür. Etki alanı geniştir ve ülkelerin ekonomilerinde önemli bir yer edinir. Bu sektörün kullanım alanlarının geniş olması sebebi ile, gıda işleme ve paketleme teknolojileri sektörü fuarlarına birçok farklı alt sektör katılım sağlayabilir. Bunlardan bazıları; gıda işleme teknolojileri sektörü, gıda işleme ve paketleme teknolojileri sektörü, tarım sektörü, gıda beslenme ve birey sağlığı sektörü, tarım sektörü, un ve unlu mamuller, dondurulmuş gıda sektörü, gıda ve gıda teknolojileri sektörü ve muhafaza-paketleme-ambalaj teknikleri sektörü, süt ve süt ürünleri, gıda ve içecek gibi sektörler bu fuara katılabilir.

Gıda işleme ve paketleme teknolojileri sektöründe ya da alt sektörlerinden birindeyseniz, bu fuarlara katılım sağlayarak pazar alanındaki yerinizi güçlendirebilir ve kendinizi uluslararası pazarda tanıtma imkanı yakalayabilirsiniz. DixiFuar bu sürecin tamamında sizler için olabilecek en iyi planlamayı yapar. Girişimlerinizi ileri taşımak ve bu sektörde güncel kalmak, katılacağınız bu fuarlarla çok daha mümkün!

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor