Hediyelik Eşya ve Züccaciye Fuarları

Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Hediyelik Eşya ve Züccaciye Sektörü

 

Hediyelik eşya ve züccaciye sektörü, çeşitli amaçlarla kullanılan ev eşyaları, süs eşyaları, dekoratif ürünler, mutfak gereçleri, çeşitli materyaller gibi geniş bir yelpazede ürünleri içerir. Bu ürünler, özel günlerde hediye olarak verilebildiği gibi evlerin dekorasyonunda da kullanılır. Bu sektörde kaliteli ve estetik ürünler tercih edilirken fonksiyonellik ve dayanıklılık da önemli bir faktördür.

Hediyelik eşya ve züccaciye fuarları, pek çok ticari fuar arasında ürün çeşitliliği bakımından büyük öneme sahiptir. Ürün grubu çeşitliliği rekabet ortamlarını artırır. Züccaciyeden kırtasiyeye, değerli taşlardan mücevherlere, bakım ürünlerinden mumlara çok çeşitli faaliyet alanları hediyelik eşya fuarlarında buluşur.

 

Hediyelik Eşya Fuarlarına Neden Katılmalı?

Türkiye hammaddesinin büyük kısmını yurt dışından alır. Sektörün dünya ile kurduğu ithalat ihracat ilişkilerini ihracat alanında artırmak için dünya fuarlarında var olmaya ihtiyacı vardır. Yerli ürünler daha çok markalaşma eğilimindedir. Bir markanın pazarda tanınmaya olan ihtiyacı diğer tüm alanlardan daha fazladır. Tanınmak denilince fuarlar akla gelir. Hediyelik eşya fuarlarının faydaları arasında;

  • Uluslararası tanınırlığı artırmak
  • Yeni pazarlara açılmak
  • Var olan müşteriyi korurken yeni müşteriler bulmak
  • Başarılı ve sürdürülebilir iş ilişkileri sağlamak
  • İşletmeyi dışarıdan bir gözle değerlendirme fırsatı bulmak
  • İnovatif gelişmelerden ilk önce haberdar olmak
  • Doğrudan satış yapmak
  • Kurumsal saygınlık kazanmak sayılabilir.

 

Hediyelik Eşya ve Züccaciye Sektör Raporu

Dayanıklı tüketim malları üretim ve satışında, yüksek oranda ihracat yapılan ürün gruplarının başında züccaciye gelir. Züccaciyenin içine cam, seramik, porselen, metal, plastik, endüstriyel mutfak ürünleri, elektrikli mutfak eşyaları, hediyelik eşyalar girer.

Sektörel bazda züccaciye ürünlerinin toplam ihracatında Türkiye, dünya sıralamasında 11. sırada yer alıyor. Türkiye bu sektörde her yıl ihracatının %52’sini Avrupa Birliği ülkelerine yapıyor. İhracat yaptığı ülkeler sıralamasındaki ilk 6 ülke şöyle,

  • İngiltere
  • Almanya
  • Fransa
  • İtalya
  • İsrail
  • ABD

Avrupa Birliği ülkeleri ile birlikte ihracatımızın %2 gibi kısmı olan ABD’de bu ürünlere talep artışı gözleniyor.

 

Dayanıklı tüketim malları 2019 yılı ihracat rakamları,

  1. 4,6 milyar dolar
  2. 2019 yılı ithalat rakamları;
  3. 8,34 milyar dolar

 

Züccaciye ürün gruplarında 2020 yılı ilk 5 ayında,

  • 1,55 milyar dolar olurken geçen yılın aynı döneminde 1.99 milyar dolardı.
  • Metal sofra ve mutfak eşyaları ihracatı son 10 yılda %95 büyürken ithalatı %40 geriledi.
  • Plastik ürünlerde son 10 yılda ihracat %265 büyüdü ve ithalat %28 geriledi.

 

2021 yılına gelindiğinde,

  • 2020 yılında 4,6 milyar dolar olan ihracatımız, 2021 yılında 6,1 milyar dolara yükseldi.
  • 2020 yılında dış ticaret fazlası 3,450 milyar dolar iken bu rakam 2021 yılında %30 artarak 4,8 milyar dolara çıktı.

Ülkemizde 2020 yılı 20 puan ilave yapılarak ihracat desteği sağlanacak hedef ülkeler sıralamasında ABD birinci sırada yer alıyor. Sırasıyla;

  1. ABD
  2. Brezilya
  3. Çin
  4. Etiyopya
  5. Fas
  6. Güney Afrika

Dünyadaki hediyelik eşya pazar payının 2021’den 2026’ya kadar 13,04 milyar ABD doları artması ve pazarın büyüme ivmesinin %3,4’lük bir YBBO ile hızlanması beklenmektedir.


 

Hediyelik Eşya ve Züccaciye Fuarları Nelerdir?

Sektör içinde büyük rakiplerinizin kimler olduğunu görmenizi, onlarla tanışıp başarılı iş ilişkileri kurmanızı sağlayan hediyelik eşya fuarlarında stant açmak ya da ziyaretçi olmak dünya markası olmanın kapılarını açar.

Ambiente - Frankfurt Fuarı: Tüketim malları alanında dünyanın her yerinden katılımcı ve ziyaretçi çekmeyi başaran, dünya çapında büyük öneme sahip sayılı hediyelik eşya fuarlarından birisidir. Endüstri trendlerinin belirleyicisi olmasının yanında, sektörde söz sahibi çok sayıda alıcı ve tedarikçiyi bir arada toplayan fuar geniş ürün grubuna ev sahipliği yapar. Yeme- içme ile ilgili pek çok tasarım ürün, mücevher ve kırtasiye grupları, iç mekân tasarımlarının da bulunduğu yaşamsal ürünler Ambiente- Frankfurt’un heyecan verici 3 ana ürün içeriğidir. Sunduğu sektörler karması sebebiyle de katılımcıların yüzünü güldüren hediyelik eşya fuarlarının başındadır.

Rakamlarla 2019 yılı Ambiente- Frankfurt fuarı,

92 ülkeden 4.600 üzerinde katılımcı
130.000 üzerinde ziyaretçi
Ziyaretçi ve katılımcı 90’dan fazla ülke arasında Türkiye ilk 10’da bulunuyor.

Maison- Objet Paris Fuarı: Hediyelik eşyalar ile ev dekorasyon objelerinin sergilendiği ve sıcak satışının yapıldığı hediyelik eşya fuarlarından biridir. Sektörün otorite markalarını buluşturan fuar en farklı trendleri, öne çıkan malzemeleri, sezon renklerini belirlemesi ile tanınır.

Rakamlarla 2018 yılı Maison- Objet Paris fuarı,

72 ülkeden, 3000’den fazla katılımcı
171 ülkeden 120.000’e yakın ziyaretçi

Spring Fair Fuarı: İngiltere’nin Birmingham kentinde, senede bir düzenlenir. Bu yıl 16 farklı ürün grubunu buluşturan fuar hediyelik eşya fuarları arasında saygın bir yere sahiptir. Ülkemizde milli destek sağlanan fuarlar kategorisindedir. Ziyaretçiler için fazla çeşit, katılımcılar için potansiyel müşteri, sektörel üretimler için ilham veren ev ve hediyelik eşya fuarlarından ihraç potansiyeli yüksek fuarlar arasındadır.

NY NOW Fuarı: Ev dekorasyonu, hediyelik eşya ve züccaciye sektörlerinde düzenlenen bir fuar, New York’ta yapılmaktadır. Her yıl üreticiler, tasarımcılar, perakendeciler ve diğer sektör profesyonelleri; son trendleri, yenilikleri ve en son ürünleri sergilemek için bu fuarda bir araya gelirler. Fuarda, mobilyadan ev aksesuarlarına, zanaat malzemelerinden hediyelik eşyalara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunulmaktadır. NY NOW, Kuzey Amerika’daki en büyük ve en kapsamlı ev dekorasyonu ve hediyelik eşya fuarlarından biridir.

Tokyo Gift Show: Her yıl Tokyo’da düzenlenen, hediyelik eşya ve züccaciye sektörlerinde faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaların bir araya geldiği bir fuardır. Japonya’nın en büyük ve en önemli ticaret etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Tokyo Gift Show, iki kez yılın farklı dönemlerinde düzenlenir. Fuar; züccaciye, dekorasyon, ev tekstili, kırtasiye, ofis malzemeleri, takı ve mücevher, kozmetik, oyuncak ve oyunlar gibi geniş bir ürün yelpazesini kapsar. Uluslararası katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören Tokyo Gift Show, sektörün en son ürünlerini ve yeniliklerini sergilemektedir.

 

Hediyelik Eşya ve Züccaciye Fuarlarına Katılım Dixifuar ile Çok Kolay

Dixifuar.com uluslararası fuar organizasyonlarını ve fuarlar arası dinamikleri göz önünde bulundurarak müşterilerine kaliteli tur paketleri hazırlar. 20 yıldan fazla süredir turizm sektöründe ve uzun zamandır fuar turizmi alanında hizmet veren Dixifuar bir fuar turunda ihtiyaç duyulabilecek tüm ince ayrıntılarla ilgilenir. Dixifuar ile ulaşım, konaklama, fuar merkezi ve havaalanı transferlerinin içinde olduğu, sektörde öne çıkan hediyelik eşya fuarlarına yerinizi ayırtırken zaman kaybetmezsiniz.

 

Hediyelik Eşya ve Züccaciye Fuarlarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Hediyelik eşya ve züccaciye fuarlarına katılabilecek sektör firmaları oldukça geniştir. Özellikle hediyelik eşya üreticileri, ev aksesuarları üreticileri, seramik ve porselen üreticileri, cam ve kristal üreticileri, takı tasarımcıları, dekorasyon ve aydınlatma ürünleri üreticileri, ev tekstili ve mefruşat üreticileri, çeyizlik eşya üreticileri, turistik eşya üreticileri, bahçe mobilyası üreticileri, mutfak gereçleri ve ekipmanları üreticileri, doğal taş ve ahşap işleme üreticileri katılabilir.

Ayrıca bu fuarlara, hediyelik eşya ve züccaciye sektörüne yönelik hizmetler sunan lojistik, danışmanlık, reklam ve pazarlama gibi sektörlerdeki firmalar da katılabilir.

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor