Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Dişçilik ve diş teknolojileri sektörü son yıllarda hızlı bir büyüme göstermiştir. Diş sağlığına verilen önemin artmasıyla, Türkiye’de diş teknolojileri ve malzemeleri üretiminde birçok gelişim yaşanmıştır. Buna bağlı olarak bu sektörde birçok uluslararası şirket Türkiye pazarına girmeye başlamıştır ve bununla birlikte sektör daha da gelişmiştir. Dişçilik ve diş teknolojileri sektörünün yaşadığı bu gelişmeler, sektörü üretici ve girişimciler için oldukça dikkat çekici bir hale getirmiştir. Teknolojik gelişmeler sayesinde bu sektör daha fazla gelişim göstermektedir.
Türkiye’de dişçilik ve diş teknolojileri sektörü sağlık hizmetleri sektörünün önemli bir parçasıdır. Bu sektör insanların sağlıklı bir diş ve diş eti ihtiyacını karşılar. Artan talep ve gelişen teknolojiyle birlikte diş hekimliğine yapılan yatırımlar da artmıştır ve bununla beraber diş sağlığı hizmetleri büyük oranda iyileşme göstermiştir. Aynı zamanda Türkiye’de diş teknolojileri ve malzemeleri üretiminde de gelişmeler yaşanmıştır ve sektörde birçok uluslararası şirketin Türkiye pazarına girmeye başlamasıyla daha da gelişmiştir.
Dişçilik ve diş teknolojileri sektörü çeşitli tedavi yöntemleri sunar. Bu çeşitli tedavi yöntemleri ile birlikte sektörde birçok diş hekimi ve diş sağlığı uzmanı bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte sektör oldukça gelişim göstermiştir. 3D baskı teknolojileri, dijital ölçü gibi teknolojiler yaşanan bu gelişimlerden bazılarıdır.
Dişçilik ve diş teknolojileri sektörü içerisinde çok fazla ilgi gören dental implant marka sayısı 2005 yılında 92 iken, 10 yıl içinde %300’lük bir artışla sektöre birçok yeni marka ve oyuncu girmiştir.
2010 yılında 164 milyar dolar dünya tıbbi cihaz ticaret pazarını 15,8 milyar dolarla %9,6’sını dişçilikle ilgili cihaz ve aletler sektörü oluşturmuştur.
WHO (World Health Organization) 2011 yılı verilerine göre dünyada yaklaşık olarak 2 milyon diş hekimi bulunmaktadır. Yine WHO 2011 yılı verilerine göre, Türkiye dahil 32 Avrupa ülkesinde bulunan toplam 430 bin diş hekimi sayısını Almanya %20, İtalya %13 ve Fransa %10 oranlarla ilk sıralardadır.
2013 yılı AB sağlık istatistikleri raporuna göre, 100 bin kişiye düşen diş hekimi sayısı AB ülkeleri genelinde 62’dir. Buna rağmen Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa ülkelerinin nüfus diş hekimi oranı ortalamasını 50 olarak tespit etmiştir. Türkiye aynı istatistiklerde 100 bin kişiye düşen diş hekimi sayısının 20 olduğunu açıklamıştır. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2013 verilerine göre; Türkiye’de diş hekimi olarak aktif çalışan 21 bin 160 kişi içinden, 13 bin 112’si özelde hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığı’nda çalışan diş hekimlerinin sayısı ise 7 bin 238’dir.
2016 yılında il düzeyindeki mesleki odalara kayıtlı olup muayenehanesi olmayan diş hekimi sayısı 1.889, özel sektörde çalışan hekim sayısı ise 15 bin 394’tür.
Ülkedeki dişçilik ve diş teknolojileri sektörü pazarı oldukça yüksek bir büyüme potansiyeline sahiptir. Sektör kendi içinde belli değişim ve dönüşümler yaşayarak ilerlemeye devam etmektedir. Bu ilerleme sektörde kalite standartlarının yüksek tutulması, diş hekimliği hizmetlerinin daha geniş bir kitleye ulaşması ve uygun fiyatlı tedavi seçenekleri ile devamlı bir hale getirilebilir. Aynı zamanda çevre dostu ve sürdürülebilir üretim teknolojileri kullanarak, sektörün çevresel etkileri minimalize edilmesi amaçlanmaktadır. Genel olarak, Türkiye'deki dişçilik ve dişçilik teknolojileri sektörü potansiyel büyüme potansiyeline sahiptir ve sağlık hizmetleri sektörüne katkıda bulunmaktadır.
Dünyada dişçilik ve diş teknolojileri fuarları, sektörün profesyonelleri, üreticileri ve tedarikçileri tarafından düzenlenen etkinliklerdir. Bu fuarlar, sektörün son trendlerini, ürünlerini ve teknolojilerini tanıtmak, networking fırsatları sağlamak, pazarlama ve satış aktiviteleri yapmak gibi amaçlarla düzenlenir.
AEEDC Dubai Fuarı: Orta Doğu, Güney Asya ve Kuzey Afrika Bölgesi’nin en büyük Diş Hekimliği olan AEEDC Dubai Fuarı, yılda bir kez düzenlenir. Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenecek etkinlik, Diş Sağlığı Malzeme ve Ekipmanları konusunda dünyanın 2. büyük fuarıdır. AEEDC, sadece Diş ve Diş Ürünleri Fuarı’nın değil aynı zamanda dünyanın en büyük Uluslararası Yıllık Bilimsel Konferans ve Sergisi’nin de adıdır.
Dental Salon Fuarı: Yılda bir kere gerçekleştirilen Dental Salon Fuarı, 53. Uluslararası Diş Hekimliği İhtisas Fuarı’dır. Sektörün uzman kişiliklerin ağırlandığı bu fuar, Rusya Moskova’da yapılmaktadır. Sektördeki yeniliklerin ve gelecek hedeflerinin paylaşıldığı bu fuara katılım sağlayarak, sizler de sektör hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
International Expodental Fuarı: Dişçilik Ekipmanları ve Teknolojisi Fuarı olarak bilinen International Expodental, İtalya’nın Rimini bölgesindedir. Bu fuar yılda bir defa düzenlenir ve sektör içerisinde kaçırılmayacak olan buluşma etkinliklerinden biridir. Burada sektörde olan yenilik sunumlarından, bilimsel etkinliklere kadar birçok faaliyet vardır.
Dental South China Fuarı: Uluslararası Güney Çin Diş Fuarı olan Dental South China Fuarı, Çin’in Guangzhou şehrinde düzenlenmektedir. Her yıl düzenlenen bu fuar, sektör yeniliklerinin ve sektörün yakın geleceğinin en iyi şekilde öğrenileceği yerdir.
IDS Fuarı: Her iki yılda bir Almanya Köln’de düzenlenen IDS Fuarı, diş teknisyenliği, diş hekimliği uzmanlığı ve diş hekimliği endüstrisi için eşsiz bir buluşma etkinliğidir. Burada çekici iş bağlantıları yaratabilir ve aynı zamanda yaşanan teknolojik gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.
Dişçilik ve diş teknolojileri sektörü maliyetli bir sektördür. Bu nedenle ülke ekonomileri bu sektörden direkt olarak etkilenmektedir. Bu fuarlar, dünya çapındaki dişçilik ve diş teknolojileri sektöründeki son gelişmeleri gözlemlemek, ürün ve hizmetler hakkında bilgi edinmek, potansiyel müşterilerle iletişim kurmak ve sektörde yer alan diğer profesyonellerle network oluşturmak için farklı fırsatlar sunmaktadır. Diş hekimliği sektör, estetik diş hekimliği, ağız ve diş sağlığı sektörü, tıbbi cihazlar, oral diagnoz ve radyoloji sektörü, teşhis ve görüntüleme cihazları sektörü, ortopedik ürünler sektörü, medikal ürünler sektörü, cerrahi ekipman ve malzemeler sektörü, medikal ve sağlık sektörü, ağız bakım ürünleri gibi sektörler bu fuarlarda kendilerine yer edinebilir.
Dişçilik ve diş teknolojileri sektöründe bir girişimciyseniz bu alanda yapılan fuarlara katılım sağlayarak; yeni iş ilişkileri yaratabilir, rakip analizi yapabilir, yeni ürün ve sektör trendleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Gitmek istediğiniz fuarın tüm sürecinde Dixifuar sizler için en uygun olan planlamayı yapar. Girişimlerinizi ileri taşımak ve sektör içerisinde güncel kalabilmek bu fuarlarla çok daha kolay!