Gayrimenkul ve İnşaat Fuarları

Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Gayrimenkul ve İnşaat Sektörü

 

Dünya genelinde ekonomik büyümenin önemli bir motoru olarak kabul edilen gayrimenkul ve inşaat sektörü; konut, ticari binalar, altyapı ve endüstriyel yapıların inşası, geliştirilmesi, satın alınması, satılması ve kiralanması gibi faaliyetleri içeren bir sektördür. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önemi hem ekonomik hem de sosyal açıdan çok büyüktür.  

Dünya genelindeki ekonomik raporlara göre gayrimenkul ve inşaat sektörü, gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) ile istihdam oranları üzerinde oldukça etkilidir. Dünya genelinde bu sektörün büyüme hızı, ülkeler arasında farklılık göstermekle birlikte son yıllarda birçok ülke bu sektörde atılımlar yaşamakta ve kendini geliştirmektedir. Dünya nüfusunun artması ve kentleşmenin devam etmesi, bu sektörün önemini her geçen gün artırmaktadır. Ayrıca küresel olarak artan teknolojik gelişmeler ve yenilikler, bu sektörde de yeni fırsatlar yaratacaktır.

 

Gayrimenkul ve İnşaat Sektörü Raporu

Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı ekonomik büyüme ve siyasi gelişmeler neticesinde gayrimenkul ve inşaat sektörü, yatırımcılar açısından cazip hale gelmiştir. Ülkenin nüfusunun artması ve şehirleşmenin hızlanması ile birçok yeni proje üretilmekte ve bunlar da yıllık verilere olumlu yansımaktadır.

2019 yılında inşaat sektörü, Türkiye’nin gayrisafi yurt içi hasılasının %6,7’sini oluşturmuştur. 2020 yılında ise sektör, Türkiye’nin pandemi döneminde bile büyüyen birkaç sektöründen biri olmuştur. Ayrıca toplam istihdamın yaklaşık %7’si inşaat sektöründe çalışmaktadır.

Türkiye’de gayrimenkul ve inşaat sektörünün en önemli göstergelerinden birisi konut satış oranlarıdır. Rakamlara baktığımızda 2022 yılının dokuz aylık döneminde ivmesi azalmakla birlikte konut satışlarında artış eğiliminin sürdüğü görülmektedir. Dokuz aylık süreçte 1 milyon 57 bin adet konut el değiştirirken 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 11,4’lük bir artış yaşanmıştır. Bunun yanında ülkede yabancıların emlak ve gayrimenkul satın alarak vatandaşlık kazanmaları sebebiyle konut satış oranlarında canlılık devam etmektedir.

Türkiye’de gayrimenkul ve inşaat sektörünün geleceği oldukça parlak görünmektedir. Yeni konut projeleri, alışveriş merkezleri, hastaneler, okullar ve turizm tesisleri gibi birçok proje hayata geçirilmekte veya planlanmaktadır. Ayrıca, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çevre dostu ve enerji verimli inşaat projelerine olan talep de artmaktadır.

TÜİK verilerine göre belediyeler tarafından 2022 yılı 4. çeyreğinde yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 48,0 milyon m² iken; bunun 26,4 milyon m²’si konut, 11,6 milyon m²’si konut dışı ve 10,0 milyon m²’si ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşmiştir. Bu da yine gayrimenkul ve inşaat sektörünün canlılığı açısından önemli bir veridir.

 

Gayrimenkul ve İnşaat Sektörü Fuarları Nelerdir?

Türkiye’deki gayrimenkul ve inşaat sektörü; ekonomik büyüme, istihdam ve sürdürülebilir kalkınma açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu sektör, ülkenin gelecekteki kalkınması için de önemli bir fırsat sunmaktadır. Siz de ülke ekonomisindeki büyümesini hiçbir zaman kaybetmeyen gayrimenkul ve inşaat sektörü ile ilgileniyorsanız uluslararası fuarlara katılabilir ve çeşitli fırsatlar yakalayabilirsiniz.

MIPIM Cannes Fuarı: Her yıl Mart ayında düzenlenen, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarındandır. Sektörün önde gelen uzmanlarının, ülkelerin yerel yöneticilerinin bir araya geldiği bu büyük etkinlikte en son trendleri öğrenebilir ve yeni iş birlikleri elde edebilirsiniz.

MIPIF Fuarı: Her yıl Rusya’da düzenlenmektedir. Firmaları, gayrimenkul yatırım fırsatlarından yararlanmak isteyenleri ve yabancı ülkede mülk sahibi olmak isteyen müşterileri buluşturan uluslararası bir organizasyondur.

United Property Expo Fuarı: (UPE) dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleştirilen önemli bir gayrimenkul fuarıdır. Viyana, Moskova, Astana, Singapur ve İstanbul bu şehirlere örnektir. Gayrimenkul geliştiricileri, emlakçılar ve diğer ilgili sektörlerden katılımcıları bir araya getirerek, ziyaretçilere ev sahibi olmak veya yatırım yapmak için çeşitli seçenekler sunar. Fuarda konut, ticari ve endüstriyel gayrimenkuller gibi çeşitli kategorilerdeki projeler sergilenir.

MAPIC Cannes Fuarı: Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biridir. MAPIC, yılda bir kez Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilir ve dünya genelinde gayrimenkul, şehir planlama, tasarım, arazi geliştirme ve yatırım alanlarında faaliyet gösteren birçok kişiyi bir araya getirir.

 

Gayrimenkul ve İnşaat Sektörü Fuarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü dünya ekonomisi için önemli bir lokomotif görevi görmeye devam etmektedir. Ekonomik büyümeye, istihdama ve sosyal gelişime büyük etkisi olan sektör; finans, mühendislik, şehir planlamacılığı, inşaat malzemesi üretimi, iç ve dış mimarlık ile de yakından ilgilidir. Sektörün bu kapsayıcı yanı sayesinde birçok katılımcı ve ziyaretçi, ilgili fuarlarda kendisi ya da firması için bir şeyler bulabilmektedir. 

Gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili fuarlara katılmak size; yeni teknolojileri öğrenmek, sektör uzmanlarından çeşitli bilgilendirici konferanslar dinlemek ve geleceğin şehirlerinden haberdar olmak gibi fırsatlar sunacaktır.

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor