Mobilya ve Dekorasyon Fuarları



Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Mobilya ve Dekorasyon Sektörü

 

Mobilya ve dekorasyon sektörü; mobilyalar, ev aksesuarları ve dekor ürünleri de dahil olmak üzere çeşitli ürünlerin tasarımı, üretimi ve satışını kapsayan küresel ekonominin önemli bir parçasıdır. Bu ürünler evlerin, ofislerin ve diğer alanların estetiğine, işlevselliğine ve konforuna katkıda bulunduğundan insanların yaşamlarının önemli bir parçasıdır.

Türkiye’de mobilya sektörü genel hatlarıyla küçük işletmeler bazında üretim sağlamıştır. Fakat son zamanlarda orta ve büyük ölçekli firmalar da varlık göstermeye başlamıştır.

Türkiye mobilya sanayisinde ilk olarak 2001 yılından ihracat alanında artıya geçmiştir. Çeşitli ekonomik krizlerle yaşanan iç talep daralmaları sonucu firmaların dış ticarete odaklanması ile başlayan bu süreç 2020 yılında toplam ihracat oranının %2’si olarak gerçekleşmiştir. 2001 yılında 192 milyon dolar olarak saptanmışken 2020’de bu rakam 3 milyar 422 milyona yükselmiştir.

 

Mobilya ve Dekorasyon Sektör Raporu

2021 itibariyle, küresel mobilya pazarı yaklaşık 509,8 milyar dolar değerinde olup, 2021’den 2028’e kadar yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) %5,1 olarak öngörülmüştür. Tekstil, zemin kaplamaları ve duvar süslemeleri gibi ürünleri içeren dekorasyon pazarı ise 2021’de yaklaşık 121,6 milyar dolar değerindeydi ve 2021’den 2028’e kadar %3,8’lik bir YBBO’ya sahip olacağı tahmin edilmektedir.

 

Mobilya sektörü için ihracat alanında Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı raporunda şunlar yazmaktadır:

  • Türkiye’nin mobilya ihracatı 2001 yılında 192 milyon dolar olarak gerçekleşirken, 2021 yılında önemli oranda artarak 4 milyar 788 milyon dolara ulaşmıştır.
  • Pandemi koşullarına rağmen 2020-2021 yılı mobilya ihracatı geçen senelere göre %23 oranında artış kaydetmiştir.
  • Bu alanda en çok ihraç; Irak, Almanya, Suudi Arabistan, ABD, Fransa, İngiltere, İsrail ve Libya’ya yapılmaktadır.

 

İthalat alanında ise:

  • 2009’daki küresel kriz sonucu öncesine nazaran %37 azalış gösterip 568 milyon dolar seviyesinde seyretmiştir.
  • 2020 yılı rakamlarına en fazla ithalat gerçekleştiren ülke 69 milyon ile Çin, 57 milyon dolarla Polonya gelmektedir.
  • Mobilya ithalatımızda öne çıkan diğer ülkeler arasında İtalya, Almanya, Romanya ve Bulgaristan yer almaktadır.

 

Türk mobilya ve dekorasyon sektörü son on yılda önemli bir büyüme kaydetmiş ve Türkiye dünyanın en büyük 10 mobilya ihracatçısı arasında yer almıştır. Türkiye’nin mobilya ihracatı, 2016-2020 yılları arasında %4,6’lık bir YBBO ile 2020 yılında 3,5 milyar dolara ulaşmıştır. Türkiye’nin stratejik konumu ve rekabetçi üretim maliyetleri, özellikle Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına önemli bir mobilya ve dekor ürünleri ihracatçısı olmasını sağlamıştır.

Çevrimiçi yollardan yapılan alışveriş, mobilya ve dekorasyon sektörünü etkilemiştir. Technavio verilerine göre online mobilya pazarının, %16’lık yıllık bileşik büyüme oranıyla, 2020-2024 döneminde 84,26 milyar dolar büyümesi bekleniyor. Pazarın 2024 yılına kadar yüzde 3,66 yıllık bileşik büyüme oranında büyüyeceği öngörülüyor. Tahmin döneminde mobilya sektörü, 113,61 milyar dolarlık hızlanan bir genişleme içinde olacak.

 

Mobilya ve Dekorasyon Sekötörü Fuarları Nelerdir?

I Saloni Salone Del Mobile Fuarı: Kendi dalında dünyanın en büyüğü kabul edilen ticaret fuarı I Saloni Salone De Mobile Milano, her yıl Milan kentindeki Fiera Milano’da gerçekleşir. Birçok ürün kategorisine sahip olan fuar, modern teknoloji ile doğayı birleştirici bir çizgiye sahiptir.

Index Dubai Fuarı: Her yıl Dubai Ticaret Merkezi’nde düzenlenen fuarda; her bütçeye ve zevke uygun ürünler, özel yapım ya da sipariş tasarımlar sergilenecek. Siz de sektörün uzmanları, mimarları ve tasarımcılarıyla buluşmak için bu fuara katılabilirsiniz.

IMM Cologne: Her sene Köln’de yapılan bu fuar; tüm yılın trendleri, renkleri, tasarımları ve teknolojik yeniliklerini sergileyen eşsiz bir sergiye sahiptir. Sektöre ait bu eşsiz hizmet yelpazesine erişmek için IMM Cologne, oldukça iyi bir tercihtir.

Interzum Cologne: Uluslararası Mobilya ve Ahşap İşçiliği Fuarı Interzum; sektörün profesyonellerini, karar vericilerini, üreticilerini ve tasarımcılarını her iki yılda bir Köln’de bir araya getirmektedir. Mobilya yan sanayisinin kalbi olan fuarda teknoloji ve işlevselliğin birleştiği ürünler sergilenmektedir.

High Point Furniture Market: ABD’nin High Point şehrini koca bir fuar alanına dönüştüren oldukça sıra dışı ve prestijli bu fuarda; mobilya, iç dizayn ve dekorasyona yönelik eşsiz tasarımlar sergilenmektedir. Sektörün ilham kaynağı olan bu fuara katılabilir ve kendi girişiminizi geliştirme şansı bulabilirsiniz.

Maison & Objet Fuarı: Uluslararası Ev Eşyaları ve Dekorasyon Fuarı, Maison & Objet; her konuda ilham veren şehir Paris’te ziyaretçileriyle buluşmaktadır. Paris-Nord Villepinte’de her yıl iki kez düzenlenen yapılan Maison Objet Fuarı, mobilya ve dekorasyon sektörü için harika tasarımlar sunmakta ve sektörün önemli bir buluşma noktası olmaya devam etmektedir.

 

Mobilya ve Dekorasyon Fuarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Türkiye’deki mobilya ve dekorasyon sektörü; güçlü ihracat potansiyeli, artan iç talep ve destekleyici hükümet politikaları sayesinde umut verici bir büyüme göstermiştir ve bu gelişimi devam etmektedir. Mobilya, iç mekân tasarımı, ev tekstili, aydınlatma, zemin kaplamaları, mutfak ve banyo aksesuarları gibi ürünlerle ilgiliyseniz bu fuarlara katılarak ilham alabilir ve iş birliği fırsatları yakalayabilirsiniz.

Bu büyüyen pazardaki fırsatları keşfetmek ve girişiminizi geleceğe taşımak için mobilya ve dekorasyon fuarları tam da size göre.

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor