Tur Arayın
Medikal ve Sağlık Fuarları
Uluslararası fuarlar, sektörde söz sahibi profesyonelleri bir merkeze toplayarak önemli iş bağlantılarının kurulmasına, sektörde bilinirliği artırmaya ve teknolojik gelişmelerden daha hızlı haberdar olmaya yarar. İş ortaklığı arayışında olan medikal firmaları güvenli iş ortaklıklarına medikal ve sağlık fuarları sayesinde ulaşır. Fuar organizasyonlarında işletmelerin yeni müşterilerle doğrudan iletişim halinde olması, hem para hem zaman hem de itibar kazandırır.
Bilinirlik İçin Medikal ve Sağlık Fuarlarına Katılım Şart
Üretici firmaların yurt dışı fuarlara katılım oranları arttıkça tanınmaları ve uluslararası iş bağlantıları da artıyor. Medikal ve sağlık sektöründeki durum da bunu doğruluyor. Her yıl ülkemizden yurt dışı medikal ve sağlık fuarlarına artan oranlarla katılım gözleniyor. Bu fuarlar aracılığıyla büyük firmaların yanında küçük ve orta ölçekli girişimciler de yeni yurt dışı pazarlarına açılma fırsatı buluyor.
Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerin sağlık alanına olumlu yansıması sayesinde sağlık yazılımları, tıbbi sarf malzeme üretimleri ve biyoteknolojik çalışmalar artıyor. Medikal cihaz ve aletlerin üretimi ve ihracatı, 2023 ekonomik hedefleri doğrultusunda ihracatı öncelikli olarak desteklenen ürünler kapsamında kabul ediliyor. Sağlık endüstrisindeki gelişmeleri yakından takip etmek için önemli merkezler olan medikal ve sağlık fuarları satış ve iş geliştirme profesyonellerini bağlantı kurmak istedikleri hedef kitlelerle buluşturuyor.
Medikal ve Sağlık Fuarlarının Vadettikleri
Sağlık endüstri bileşenleri; sağlık hizmetleri (hastane, poliklinik ve laboratuvar), ilaç ve tıbbi cihaz gruplarından oluşan bir bütündür. Medikal ve sağlık fuarları bu bütünün tüm elamanlarını bir araya toplar ve dünyaya pazarlar. O güne kadar adı duyulmayan teknolojik cihazlar ya da medikal hayatı kolaylaştıran ekipmanlar ilk orada sergilenir. Marka yaratmak için de ideal ortamlardır. Medikal ve sağlık fuarlarında potansiyel alıcılarla aynı ortamı paylaşmanın yanı sıra yeni ürünler tanıtılabilir ve yarattığı etki daha çabuk gözlemlenir.
Medikal ve sağlık fuarlarında tüm sağlık bileşenlerine yer verilir. Ameliyat cihazlarından hastane ekipmanlarına, rehabilitasyon cihazlarından implant ve protezlere, tek kullanımlık tıbbi ürünlerden cerrahi aletlere uzanan geniş kapsamlı ürünler medikal ve sağlık fuarlarında yerini alır. Sektör liderleri, tasarımcı, girişimci ve kullanıcıların bir arada olduğu organizasyonların etkinlikleri kapsamında konferans ve sunumlarla, güncel sağlık hizmetleri ve yayınları paylaşılır.
Rakamlarla Medikal ve Sağlık Sektörü
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; 2018 yılı toplam sağlık giderleri 165.234 milyon TL.
Türkiye’nin özellikle kardiyoloji ve girişimsel radyoloji alanında tıbbi cihaz ihraç ettiği en az 57 ülke var.
Türkiye ithal etmek zorunda kaldığı tıbbi cihazların %60’ını artık yerli kaynaklarla üretebiliyor.
2020- 2021 yıllarında medikal ve sağlık sektörü ihracatı için ilave destek sağlanacak ülkeler listesi;
- ABD
- Brezilya
- Çin
Sektörde Kalıcı Olmanın Yolu: Medikal ve Sağlık Fuarları
Medica Dusseldorf, Uluslararası Medikal ve Sağlık Fuarları arasında türünün en büyüğü kabul edilen, medikal alanda teknolojik gelişmelere ve iş anlaşmalarına sahne olan önemli bir fuardır. 40 yıllık geçmişe sahip fuar her yıl medikal sektörde söz sahibi güçleri bir araya toplar. Pek çok kongre, tanıtım ve sunuma ev sahipliği yapan fuar, Türkiye’den bireysel katılımı devlet tarafından desteklenen sektörel fuarlar listesinde yer alır.
Medica Dusseldorf Fuarında 2019 yılında 5.598 firma stant açtı. Medikal ürünler, sarf malzemeleri, cerrahi ekipmanlar ve yazılımların sergilendiği fuara Türkiye’den milli organizasyon ile 42, bireysel organizasyon ile 119 firma katıldı.
Arab Healt, medikal, sağlık ve ilaç alanında tüm ürün gruplarını, üretici, distribütör, kullanıcı ve doktorlarla bir araya getiren organizasyon, Medikal ve Sağlık Fuarları içinde büyük öneme sahiptir. Arab Healt kongre ve tanıttığı teknolojik gelişmeleri sektörel geleceğe yön veren önemli bir platformdur. Bu yıl Şubat ayında 45. kez düzenlenen fuarda; 66 ülkeden, 4.142 şirket ve 51.670 katılımcı bir araya geldi. Toplamda 149 Türk firması ürünlerini tanıtma ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakaladı.
Medikal ve Sağlık Fuarlarında Seyahatinizi Şansa Bırakmayın
Ülkemizin tıbbi cihaz üretiminde dış ticarete daha fazla açılması, kalite ve yetkinliğini sürekli artırmasından geçiyor. Teknolojik gelişmelerin takibi ve yeni pazarlara ulaşmanın yolu olan medikal ve sağlık fuarlarına katılmak bu açıdan çok önemlidir. Fuar planlamaları son ana bırakılmadan vaktinde yapılırsa olumsuz hiçbir sürprizle karşılaşılmadan dünya ülkeleriyle buluşma sağlanabilir. Dixifuar.com turizm alanında kazandığı deneyimlerini kapsamlı fuar seyahatlerinde müşterileriyle paylaşırken zamanlamaya ve geri bildirime çok önem veriyor. İyi hazırlanılmış fuar turları hakkında bilgi almak, size özel fuar tur paketlerinden haberdar olmak ve sektörel fuarlarda yerinizi ayırtmak istiyorsanız dixifuar.com sizin için yeterli.