Ambalaj Fuarları

Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Ambalaj Sektörü

 

Ambalaj sektörü Türkiye’de gün geçtikçe güçlenen ve gelişmekte olan bir sektördür. Üretilen herhangi bir ürünün tüketiciye ulaşma evresinde oldukça önemli olan ambalaj sektörü gıda, içecek, ilaç, kozmetik ve diğer birçok ürünün paketlenmesini içermektedir. Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu'da bulunan tüketicilere yönelik, birçok ambalaj ürününün üretildiği ve ihracatının yapıldığı bir ülkedir. Son yıllarda ambalaj teknolojilerinde ileri düzey olan materyallerin kullanılması ve sürdürülebilir ambalaj çözüm arayışları, bu sektörün büyümesine ve gelişmesine büyük oranda yardımcı olmuştur. Bunun yanı sıra artan e-ticaret ve perakende sektörüne bağlı olarak, kullanıcı dostu ve güvenli ambalaj çözümlerine olan talepte artış olmuştur. Böylece ambalaj ve teknolojileri sektörü ülke ekonomisinin oldukça önemli olan bir parçasını oluşturmaktadır. Ambalaj sanayi

Türkiye’de oldukça hızlı şekilde gelişim gösteren bir sektördür. Nüfus artışı, hızlı kentleşme ve yaşam standartlarının yükselmesi, iş gücünün artması ve alışveriş merkezlerinin sayısının artması ile birlikte ambalaj sektörüne olan ilgi artmıştır.

 

Ambalaj Sektörü Raporu

Türkiye’de ambalaj malzemesi üreten firma sayısı yaklaşık olarak 3 bin kadardır. Sektör içerisinde faaliyet gösteren firmalar; plastik, karton, metal, cam ve ahşap ambalaj olmak üzere 5 ana grupta üretim yapmaktadır. Ülkede yapılan plastik ambalaj üretimi yaklaşık olarak 1,5 milyon tonun üzerindedir. Birbirinden farklı ve değişik malzeme ile hammaddeden üretilen ambalaj ürünleri, genelde taşıyacakları ürün içeriğine ve cinsine göre değişiklik göstermektedir. Türkiye’de 2014 yılında kişi başı ambalaj tüketimi 220 dolar seviyesine kadar ulaşmıştır.

Türkiye'deki ambalaj ve teknolojileri sektörü hakkında belirli istatistikler bulunmamaktadır ve bu bilgi 2023 yılı sonuna kadar sürekli olarak değişim gösterebilir. Ancak, son yıllarda ambalaj sektörünün büyüme hızı ve ihracat rakamları hakkında genel bilgiler bulunmaktadır. Örneğin, TÜİK’e göre Türkiye ambalaj sektörünün 2021 yılında yüzde 7 büyüme gösterdiği ve 2021 yılında ambalaj ihracatının yaklaşık 9 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.

1970’li yıllarda ambalaj sanayisinin ihracattaki önemi kavranmaya başladı. Sanayiciler Derneği tarafından, TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan rapora göre Türkiye, 2015 yılının ilk 9 ayında ihracatını %11 artırdı ve 2.97 milyar dolar seviyesine çıkardı. Türkiye sınırları içesinde olan ambalaj üretimi 3,7 milyon ton civarındadır. Türkiye ambalaj sektöründe dünya standartlarında olan bir kaliteye sahiptir. ISO 9000, ISO 14001 ve ISO 22000 belgesi alan firmalar sayısında spesifik bir artış bulunmaktadır. Türkiye ambalaj ve ambalaj teknolojileri sektörü ihracatı 2019 rakamlarına göre 4,7 milyar dolardır. Bununla beraber ihraç ürünü ambalajı da bir alt sektör olarak gelişmiştir. Son beş yılda sektördeki ihracat 1 milyar dolar artmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı raporlarına göre ihraç edilen önemli ambalaj grupları ise %24,4’lük ihracat payı ile kâğıt ve karton ambalaj ürünleridir. 2019 yılında kâğıt ve karton ambalajların ihracatı 1,2 milyar dolara yaklaşmıştır. İhraç edilen başlıca ürünler, kâğıt ve kartonlar, oluklu mukavva, kutular, sandıklar ve diğer ambalajlama kaplarıdır.

 

Ambalaj Sekötörü Fuarları Nelerdir?

Türkiye’deki ambalaj sektörü oldukça önemli bir üretim kapasitesine sahiptir. Güçlü ihracatı sayesinde ülkenin imalat sanayinde önemli bir yeri vardır. Sizler de ülke ekonomisinde sürekli olarak büyüyemeye devam eden ambalaj sektörü ile ilgileniyorsanız, uluslararası fuarlara katılabilir ve pazar alanında çeşitli fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Plast Milano Fuarı: Plast Fuarı, Uluslararası Plastik ve Kauçuk Fuarı’dır. İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen bu fuar, her yıl bir defa yapılır. Büyük bir ilgi ile beklenen bu fuar, sektör öncülerini her yıl bir araya getirir.

Prodexpo Moskova Fuarı: Prodexpo Fuarı Rusya’nın Moskova şehrinde düzenlenen bir fuardır. Yılda bir kez düzenlenen bu fuar sektör içerisinde önem verilen fuarların başında gelir.

SIAL Paris Fuarı: SIAL Fuarı Fransa’nın Paris şehrinde yılda bir defa gerçekleştirilen oldukça ilgi gören bir fuardır. Sektör firmalarının yakında takip ettiği fuarlardan biridir. Firmalar bu fuarda kendilerine yeni iş ağları oluşturabilir ve sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip edebilir.

Interpack Duseeldorf Fuarı: Interpack Fuarı, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen bir ambalaj ve paketleme fuarıdır. Sektör öncülerini her yıl bir araya toplayan bu fuar, yılda bir defa yapılır. Ambalaj ve teknolojileri sektöründe yaşanan gelişmeler ve değişen iş ağlarına hakim kalmak isteyen firmalar için atlanmaması gereken bir fuardır.

 

Ambalaj Sektörü Fuarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Ambalaj sektörü ülke ve dünya ekonomisi içerisinde kendine köklü bir yer edinmiştir ve ülkeler bu sektöre oldukça önem verir. Ambalaj sektörü ülkelerin ekonomik büyüme ve istihdam gibi konularında doğrudan aktif rol oynar. Ambalaj ve teknolojileri, kendi içerisinde birçok alt dala ayrılan bir sektördür. Bu alt dallar gıda ve içecek sektörü, gıda teknolojileri sektörü, tekstil sektörü, kimya sektörü, plastik ve ambalaj, ambalaj teknolojileri, metal ambalaj, elektronik ve cam gibi sektörlerdir. Bu nedenle bu fuarlara oldukça yüksek bir katılım ve ilgi olur.

Ambalaj sektörü ile ilgili olan fuarlara katılarak sektör içerisinde olan yeni teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilir, sektörün önde gelen profesyonel isimleriyle temas halinde olabilir ve aynı zamanda ambalaj sektörünün yakın gelecek için dönüşeceği noktaları öğrenme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor