Petrol ve Gaz Ürünleri Fuarları

Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Petrol ve Gaz Ürünleri Sektörü

 

Petrol ve gaz ürünleri sektörü, petrol ve petrol ürünlerinin aranma, çıkarılma, taşınma ve pazarlanma gibi süreçlerini kapsamaktadır. Ülkeler bu sektör için sahip oldukları son teknolojiyi kullanmaktadır. Petrol ve gaz ürünleri sektöründe en büyük hacme sahip olan ürünler mazot ve benzindir. Petrol ürünü birçok kimyasal ürün için ham madde olma niteliği de taşımaktadır. Sektör başta sanayi sektörü olmak üzere, farklı birçok sektör için önemlidir. Bu nedenle sektörün devamlılığı, her ülke için, çok önemlidir. Petrol ve gaz ürünleri sektörü ülkelerin gelişmişlik düzeyini en net şekilde gösteren sektörlerin başında yer almaktadır. Her geçen gün gelişmeye devam eden sektör, yatırımcı ve girişimcilerin oldukça dikkatini çekmektedir.

 

Petrol ve Gaz Ürünleri Sektör Raporu

Dünya genelinde, her yıl neredeyse 30 milyar varil petrol tüketilmektedir. Bu tüketiciler arasında en büyük ülkeler gelişmiş olan ülkelerdir. 2007 yılında ABD, üretilen petrolün %25’ini tek başına tüketmiştir. Petrol üretimi bir bütün olarak ele alındığı zaman üretimi, dağıtımı, rafinajı ve perakende olarak satışı açısından dünyanın en büyük sanayisi olarak gösterilmektedir.

2018 yılında en yüksek doğal gaz tüketimi 18 bin 192 milyon standart metreküp ile çevrim sektöründe yaşanmıştır. Yoğun doğal gaz tüketiminin yaşandığı diğer sektörler ise konut ve sanayi sektörleridir.

Son 30 yılda sürekli olarak artan küresel petrol talebi, 2019 yılında günde 98.3 milyon varil seviyesine gelmiştir. 2019 yılı ile birlikte ABD ve Çin sırayla günde 19.4 milyon ve 14 milyon varil ile en büyük petrol tüketicileridir. Son 30 yılda Avrupa ve Kuzey Amerika’nın küresel petrol tüketimi içindeki payı düşürürken, Asya Pasifik ve diğer bölgelerdeki tüketim artış göstermiştir.

2019 yılında uluslararası petrol ticaret hacimleri, %0.3 azalma yaşamıştır. Ham petrol toplam petrol ticaretinin %65’ini oluşturmaktadır. İşlenmiş petrol ürünleri ise kalan %35’tir. 2019 ham petrol ihracatının ilk sıralarında Suudi Arabistan ve Rusya yer almaktadır. En çok ham petrol ithal edenlerde ise Avrupa ve Çin başta gelmektedir.

2019’da Avrupa günde yaklaşık olarak 4.3 milyon varille en fazla petrol ithali yapan bölgedir. Yine aynı yılda ithalatın %46’sı Rusya’dan yapılmıştır.

“2020 Financial Times Equity” listesine göre 2019 yılında olan gelirler baz alındığı zaman Çin meşeli Sinopec Grubu 394.5 milyar dolar gelirle, dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketi ünvanını almıştır. Diğer bir Çin şirketi olan Petro China sıralamada 2.’dir ve İngiliz şirketleri Royal Dutch Shell ve BP sırasıyla 321 ve 272 milyar dolar gelir ile listede üçüncü ve dördüncü sırada yer almıştır. Bu listede uzun bir süre boyunca birinci olan ExxonMobil ise 249 milyar dolar ile beşinci olmuştur.

2019 yılında dünya genelinde doğal gaz talebi yaklaşık olarak 3.9 trilyon metreküptür. ABD 846.6 milyar metreküple 2019 yılı içinde dünya çapında en büyük doğal gaz tüketicisi olmuştur. Uluslararası gaz ticaret hacmi önceki yıllara göre 2019 yılında %2.9 şeklinde artmıştır. Ticaret hacmi gaz talebinden daha hızlı bir büyümek göstermeye devam etmektedir. Bu durum da küresel arz güvenliğine katkı sağlamaktadır. 2019 yılında doğal gaz ticareti 29 milyar metreküp artmış, 1,303 milyar metreküp seviyesine erişmiştir.

2019 yılıyla birlikte Türkiye üretilebilir petrol rezervi 360 milyon varil civarındadır. Yeni keşifler ile birlikte mevcut üretim miktarı dikkate alındığı zaman, kalan üretilebilir ham petrol rezervinin yaklaşık olarak 18 yıllık ömrü bulunmaktadır. Bu nedenle Türkiye’de gerçekleştirilen arama kuyu faaliyetlerine çok önem verilir ve son yıllarda da oldukça hız kazanmıştır.

 

Petrol ve Gaz Ürünleri Sektörü Fuarları Nelerdir?

Yenilenebilir enerji kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Yine de fosil yakıtlar, yaygın hale gelen yenilenebilir enerji kullanımının bir parçası olarak kullanılmaya devam edecektir. Buna göre petrol ve gaz ürünleri sektör firmaları, değişen talebi karşılayacak yeni stratejiler aramaktadır. Bu nedenle sektördeki firmaların fuarlara katılım sağlayarak, sektörde yaşanan değişim ve dönüşümleri yakından takip etmesi önemlidir.

AOG Energy Fuarı: AOG Energy Fuarı, Avustralya’nın Perth şehrinde yapılan bir etkinliktir. Yılda bir defa Perth Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılır. AOG Energy petrol, gaz ve temiz enerji sektörüne ait bir fuardır. Petrol ve gaz ürünleri sektör firmaları bu fuara katılım sağlama konusunda oldukça titizdir.

Oil & Gas Africa Fuarı: Afrika Petrol ve Gaz Fuarı, her yıl bir defa düzenlenen bir etkinliktir. Petrol ve gaz ürünleri sektör öncüleri, her yıl bu fuarı gündemleri yapmaktadır. Kenya’nın Nairobi şehrinde, Kenyatta Uluslararası Kongre Merkezi'nde yapılmaktadır.

Irak Basra Fuarı: Irak Basra Uluslararası Petrol ve Gaz Fuarı, Irak Basra’da yapılır. Her yıl bir defa düzenlenen bu fuarda, sektör firmalar bir araya gelir. Sektör firmaları için bölgede yapılan bu fuara katılmak, kendilerini uluslarası pazar alanında canlı tutmak için önemlidir.

İran Petrol ve Gaz Fuarı: İran Petrol ve Gaz Fuarı Tahran’da düzenlenir. Bu fuar her yıl uluslararası firmalara ev sahipliği yapmaktadır. Bu etkinlik sayesinde bölgedeki petrol ve gaz ürünleri pazarı canlı tutulmaktadır.

Arjantin Petrol & Gaz Fuarı: Arjantin Petrol ve Gaz Fuarı, iki yılda bir gerçekleştirilen bir fuardır. Bu fuar etkinliği, Arjantin’in başkenti Buenos Aires şehrinde düzenlenir. Petrol ve gaz sektörünün öncü iş insanlarının buluştuğu bu fuar, sektör pazarına direkt olarak yön veren etkinliklerden biridir.

 

Petrol ve Gaz Ürünleri Sektörü Fuarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Petrol ve gaz ürünleri sektörü her ülke için oldukça önem taşımaktadır. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini doğrudan etkileyen bir sektördür. Birden fazla sektör ile bağlantılıdır ve birçok farklı sektöre hizmet sağlamaktadır. Böylece birçok farklı sektör, petrol ve gaz ürünleri fuarlarına katılabilir. Sanayi sektörü, boya ve kimyasallar sektörü, demir ve çelik sektörü, enerji sektör, medikal ve sağlık sektörü, inşaat ve altyapı sektörü ve çevrim gibi sektörler bu fuarlarda kendilerine yer edinebilir.

Petrol ve gaz ürünleri sektöründeyseniz veya sektör ile alakalı iş girişimleriniz varsa; bu fuarlara katılım sağlayarak birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. DixiFuar gitmek istediğiniz bu fuarların tüm planlamalarını sizler için en iyi şekilde yapar. Petrol ve gaz ürünleri sektörü fuarlarına katılım sağlayarak iş girişimlerinizi daha ileri taşıyabilirsiniz.

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor