İş ve İnşaat Makineleri Fuarları

Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İş ve İnşaat Makineleri Sektörü

 

İş ve inşaat makineleri sektöründe son teknoloji kullanılmaktadır. AB mevzuatı standartlarına sahip ürünler üreten ve ürettiği bu ürünleri Avrupa, Afrika Amerika, Rusya, Ortadoğu, Orta Asya, hatta yeni anlaşmalar ile Avustralya kıtasına ihraç eden firmalardan oluşmaktadır. İş ve inşaat makineleri sektörü ülkelerin gelişim düzeyini ortaya koyan en net göstergelerden biridir. Ülkelerin kalkınmasını sağlayacak her türlü girişimin inşa aşamasında iş ve inşaat makineleri sektörü aktif rol oynamaktadır.

İş ve iş makineleri sektöründe yaşanan rekabet gün geçtikçe artmaktadır. Bu rekabet ortamında oldukça iyi ilerleyen Türk firmaları hem Avrupa’da hem de diğer bölgelerde güç kazanmıştır. Buna bağlı olarak dünyanın en büyük iş makineleri üretici firmaları da Türkiye’ye yatırım yapmaya başlamış ve aynı zamanda Türk firmaları ile anlaşmalar yapılmaya başlamıştır. İş ve inşaat makineleri sektörünün daha da büyük bir sektör haline geleceği çok açık bir şekilde öngörülmektedir.

 

İş ve İnşaat Makineleri Sektör Raporu

Türk makine sanayisi 1990 yılından beri neredeyse %20 oranında yıllık büyüme oranı göstermiştir. Bu sektör hem Türkiye hem de dünya ülkeleri için çok önemli bir sektördür. Avrupa Birliği Komisyonu’nun hazırladığı Engin Europe raporuna göre; makine sektörü mühendislik sanayilerinin önemli bir bölümüdür. Ayrıca raporda Avrupa Birliği ekonomisinin “önemli temel direğidir” ifadesi geçmektedir.

2011 yılında dünya ticareti 35,4 trilyon ABD Doları, toplam dünya makine ticareti ise 4,2 trilyon ABD Doları olmuştur. Buna göre makine sektörünün dünya ticaretinden aldığı pay %11,9’dur. Yine 2011 yılı verilerine göre dünya iş makineleri sektörünün ihracat ve ithalat hacmi toplamı 288,6 milyar dolardır.

İş makineleri sektörü 2012 yılında 12 bin 750 adet bir satış gerçekleşmiştir. Bu satış, 2012 yılı iş makineleri sektörü için oldukça iyi bir rakamdır.

2016 yılının verilerine göre dünya makine ithalat hacminin yaklaşık olarak 2 trilyon dolardır ve Türkiye 28 milyar dolarlık bir hacimle 19. sıradadır. Aynı yılda ihracat hacmi ise 1,9 trilyon dolardır ve makine ihracat hacminde Türkiye 12,5 milyar dolar payla 28. sırada yer almaktadır. Türk iş makineleri sektörü 2016 yılında 6,5 milyar USD ticaret hacmiyle, 120’den fazla ülkeye 1,1 milyar USD düzeyinde ihracat yapmıştır.

Makine İhracatçılar Birliği verilerine göre 2016 yılında Türkiye inşaat ve madencilikte kullanılan makineler sektöründe 843,5 milyon dolar değerinde ihracat yapılmıştır. 2017 yılı itibariyle %8 artış ile birlikte bu rakam 910,7 milyon dolara yükselmiştir.

Türkiye pazarı 2021 yılında adetsel olarak, iş ve inşaat makineleri sektöründe Avrupa’da beşinci sırada yer almıştır ve on 10 yıl içerisinde ortalama en hızlı büyüyen ülkeler arasında üçüncü olarak yerini almıştır. Avrupa, Orta Doğu, Rusya, Kuzey Afrika ve Orta Asya pazarları başta olmak üzere toplam olarak 133 ülkeye ihracat yapmaktadır.

 

İş ve İnşaat Makineleri Sektörü Fuarları Nelerdir?

Türkiye iş ve inşaat makineleri sektörü, ülkenin kalkınma seviyesiyle doğrudan bağlantılı olan sektörlerin başında gelmektedir. Ekonomide etkisi oldukça güçlüdür. İş ve inşaat makineleri sektörü iyi yatırımlar almaktadır. Buna göre bu sektör hızla gelişmeye ve büyümeye devam etmektedir. Bu sektör için düzenlenen fuarlara katılmak, girişimlerinizi güçlendirir ve pazar alanında sizi daha güçlü yapar.

Bauma China Fuarı: İki yılda bir düzenlenen Bauma China Fuarı sektör firmalarından büyük ilgi görür. Çin Şangay’da düzenlenen bu fuar, Uluslararası İş Makinaları, İnşaat Malzemesi Makinaları, Maden Makinaları ve İnşaat Araçları Fuarı’dır. Yapıldığı yılda dünyanın her yerinden firmalar bu uluslararası pazar alanında toplanır. Bauma China Fuarı, yeni iş bağlantıları kurabilmek ve uluslararası pazar alanında yer edinebilmek için çok iyi bir fuar seçimidir.

BICES Uluslararası İş Makineleri Fuarı: İki yılda bir olan BICES Uluslararası İş Makineleri Fuarı, Çin Pekin’de yapılır. İş makineleri sektör firmaları için çok faydalı olan bir fuardır. Dünyanın önde gelen firmaları burada bir araya gelerek yeni iş bağlantıları kurabilir. Bu fuar aynı zamanda iş makinelerinin sergilendiği bir sergi etkinliğidir. Burada her türlü iş makinesini görmek mümkündür.

The Big 5 Global Dubai Fuarı: Uluslararası İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı olan The Big 5 Global, Dubai Orta Doğu’nun en büyük fuarlarından biridir. Her yıl düzenlenen bu fuar, BAE Dubai’de yapılır. Bu fuar sektörde lider olan firmaların buluşma noktasıdır ve yapıldığı bölgede oldukça etkilidir. Dünya çapında markalaşmış olan The Big 5 Global Fuarı, farklı birçok sektör isimlerini bir araya getirerek yeni iş bağlantılarına zemin hazırlıyor.

Bauma Munich Fuarı: Uluslararası İnşaat, Madencilik Makinaları ve Malzemeleri Fuarı BAUMA Munich, üç yılda bir gerçekleşen bir fuardır. Almanya’nın Münih şehrinde yapılır. Bu etkinlik, inşaat sektörünün en büyük fuarlarından biridir. Bauma Munich Fuarı, inşaat ve maden makineleri, inşaat araçları, iş makineleri endüstrisinden üretici, distribütör, ihracat ve ithalatçıları tek merkezde buluşturuyor.

Bauma CTT RUSYA Fuarı: Her yıl yapılan Bauma CTT RUSYA Fuarı, sektörün ilgiyle beklenen fuarlarından biridir. İş Makineleri ve Teknolojileri Fuarı olan Bauma CTT RUSYA Fuarı, Rusya’nın Moskova şehrinde yapılır. Bu fuara katılarak sektör içerisinde olan biten gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz.

 

İş ve İnşaat Makineleri Sektörü Fuarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

İş ve inşaat makineleri sektörü ülkelerin gelişmişlik düzeyleri için çok etkili ve önemlidir. Bu sektör tamamen yatırımlara yönelik faaliyet göstermektedir. Birden fazla ve birçok farklı sektöre hizmet veren bir sektördür. Çok fazla sektör ile bağlantılı olduğu için birçok farklı sektör, iş ve inşaat makineleri sektör için yapılan fuarlara katılabilir. Maden sektörü, sanayi sektörü, inşaat ve altyapı sektörü, tarım sektörü, gayrimenkul ve inşaat sektörü, yapı ve inşaat teknolojileri sektörü, inşaat makineleri sektörü ve mühendislik gibi sektörler bu fuarlara katılım sağlayabilir.

İş ve inşaat makineleri sektöründeyseniz ya da bu sektöre ilişkili girişimleriniz var ise; bu fuarlara katılarak sektör hakkındaki gelişmeleri yakından takip edebilir, uluslararası pazarda yer edinebilir ve pazarlama fırsatları yakalayabilirsiniz. DixiFuar gitmek istediğiniz fuarların tüm planlamalarını sizler için en iyi şekilde yapar. İş ve inşaat makineleri sektöründe güncel kalmak ve bu alandaki girişimlerinizi ileri taşımak, bu fuarlarla çok daha mümkün!

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor