Cam Fuarları

Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Cam Sektörü

 

Cam sektörü son yıllarda önemli bir büyüme yaşamakta ve bu büyüme ile üreticiler için oldukça cazip bir sektör haline gelmektedir. Cam sanayi birçok sektöre girdi veren temel sanayi alanlarından biridir. Cam sektörü ürünleri, başta inşaat ve otomotiv olmak üzere beyaz eşya, gıda, içki, meşrubat, ilaç, kozmetik, turizm, mobilya, boru, elektrik, elektronik ve ev eşyası gibi birçok alanda kullanılabilmektedir. Türkiye’de cam sanayi sektörü 1935 yılında Paşabahçe fabrikasının kurulması ile başlamıştır. Günden güne gelişen cam sektörü, ülkenin imalat sanayisinin önemli bir parçası haline gelmiş ve hem iç pazarda hem de ihracat pazarlarında önemli bir yere sahip olmuştur.

Türkiye’nin küresel konumuna bakıldığında, Düz Cam alanında Avrupa’da 1’inci, dünyada 5’inci sırada; Cam Ev Eşyasında Avrupa’da 2’nci, dünyada 3’üncü sırada; Cam Ambalajda Avrupa’da ve dünyada 5’inci sırada; Soda Külünde Avrupa’da 4’üncü, dünyada ise 8’inci sıradadır. Cam sektörü için yararlanılacak hammaddenin ülkemizde bolca bulunması ile üretimin yerli olması, sektörün ülkede ve dünya çapında başarısını olumlu yönde etkilemiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2022’de yayımladığı sektör raporuna göre Türkiye’de, cam sektöründe 12 binin üzerinde küçük ve orta büyüklükte firma bulunmaktadır.

 

Cam Sektörü Raporu

Cam endüstrisinin sürdürülebilir ve çevre dostu özelliklere sahip olması, üreticiler ile tüketicilerin çevre dostu ürünlere yönelik artan talebine uyum sağlaması için bir fırsat sunmaktadır. Camın bu inovatif yönü, günümüzde onu oldukça cezbedici bir ürün yapmaktadır. Cam sektörünün gelişimi, sektör raporlarına da olumlu yansımaktadır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 raporunda belirtildiği üzere son 10 yılda dünya cam üretim kapasitesinin %4-5 bileşik büyüme ile 120 milyon tondan, yaklaşık 175 milyon ton seviyelerine ulaştığı öngörülmektedir.

Türk cam sektörü; düz cam, cam ev eşyası, cam elyaf ve cam ambalaj alanlarında üretim yapmaktadır. Son 10 yılda sektör için 2 milyar Dolar’ı aşan yatırımlar yapılmıştır ve 4 milyon tona ulaşan üretim kapasitesi ile Türkiye cam sektöründe, kendi bölgesinde lider pozisyonundadır.

Sektör; ana üreticiler bazında 12 bin kişiye ve cama işlem yapan diğer kurumlar da dahil edildiğinde 50 binden fazla kişiye istihdam yaratmaktadır.

Türkiye güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji için iddialı hedefler belirlemektedir. Türkiye’de yenilenebilir enerjinin 5 yıl içinde %64 seviyesinde büyüyeceği düşünülmektedir. Bu nedenle cam sektörü, enerji tasarruflu yapı malzemelerine yönelik artan talep ve güneş enerjisinin giderek daha fazla benimsenmesi gibi faktörlerin etkisiyle önemli bir büyüme potansiyeline sahiptir.

 

Cam Sektörü Fuarları Nelerdir?

Türkiye’deki cam sektörü, önemli üretim kapasitesi ve güçlü ihracat odağı ile ülkenin imalat sanayisinin önemli bir parçasıdır. Yatırımı destekleyen devlet teşvikleri ve önemli büyüme potansiyeli ile Türkiye cam sektörü, büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Siz de cam sektöründe yer alıyor ve girişiminizi ileriye taşımak istiyorsanız, cam sektörünün her yönünü keşfedebileceğiniz uluslararası fuarlara katılabilirsiniz. 

VITRUM Milano Fuarı: Cam sektörüne odaklanan ve 2 yılda bir düzenlenen uluslararası bir fuardır. Sektörde oldukça önemli bir yere sahip olan fuarda cam sektörünün; ilerici ve sürdürülebilir yönlerini görebilir, girişiminiz ile ilgili start-uplar veya yatırımlar yaparak uzun vadeli başarılar elde edebilirsiniz.

Avrasya Cam Fuarı: Her yıl İstanbul’da düzenlenen ve cam sektörüne adına bölgede oldukça prestijli bir fuardır. Pencere, cam, kapı alanlarında öncü olan Avrasya Pencere, Avrasya Cam ve Avrasya Kapı fuarlarını, aynı çatı altında toplayan fuar yeni bağlantılar ve iş fırsatları için cazip bir etkinliktir.

Glasstec Düsseldorf Fuarı: 2 yılda bir düzenlenen bir fuardır. Düsseldorf’ta cam sektörünün uzmanlarını, tedarikçilerini ve tüm paydaşlarını bir araya getiren fuar; cam ile ilgili her kategoriye sahip olan, oldukça geniş bir sergi sunmaktadır.

GlassBuild America Fuarı: Her yıl Amerika’nın Las Vegas kentinde düzenlenen cam, pencere ve kapı alanlarına yönelik her türlü yeni teknoloji ve ürünü ziyaretçilerine sunan bir fuardır.

Mir Stekla Moscow Fuarı: Her yıl Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenmekte olan fuar; cam, renkli cam, cam kesiciler, cam matkaplar, cam süslemeler, cam mobilyalar, pencereler ve aynalar gibi pek çok ürün grubunu ziyaretçilerine sunmaktadır.

 

Cam Sektörü Fuarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Cam sektörü ihracat pazarında önemli bir yere sahiptir ve kullanım alanları oldukça fazladır. Camın çok yönlü, yenilenebilir ve doğal bir malzeme olması onu pek çok alana entegre edilebilir bir hale getirmektedir. Bu sebeple cam sektörü fuarına sadece cam işleme yapan firmalar değil; mobilya-dekorasyon, beyaz eşya, otomotiv sanayi, gıda-içecek ve plastik-kauçuk sektörü firmaları gibi firmalar da katılmaktadır.

İster cam sektöründen isterseniz başka ilişkili bir sektörden olun, bu fuarlara katılmak size; yeni müşteriler edinme, pazarlama fırsatı, rakip analizi, yeni ürünler ve trendler hakkında bilgi edinme ve networking fırsatları sağlar. Girişiminizi ileri taşımak ve sektörde güncel kalmak, katılacağınız fuarlarla çok daha mümkün!

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor