Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarları

Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü

 

Türkiye’deki bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) sektörü, hızla gelişen ve büyüyen bir sektördür. Bu sektör; yazılım geliştirme, bulut teknolojisi, bilişim güvenliği, mobil uygulamalar, veri depolama ve dağıtımı, sosyal medya ve diğer teknolojik çözümler gibi alanlarda hizmet vermektedir. Bilgi teknolojileri sektörü, teknolojideki gelişmeler ve dijital hizmetlere yönelik artan talep nedeniyle son yıllarda dünyada hızla büyümüş ve her alana hitap eden yenilikler sunar hale gelmiştir.

Türkiye, BİT sektöründe Avrupa ve Orta Doğu bölgesinde önemli bir oyuncu olarak görülmektedir. Sektörde yer alan çok sayıda büyük ve küçük şirket bulunmaktadır. Her geçen gün artan ekonomi payı ile ülkenin kalkınmasında da büyük rol oynamaktadır. Örneğin Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneğine (TÜBİSAD) göre 2021 yılında Türkiye BİT sektörünün toplam cirosu yaklaşık 20,8 TL iken 2022 yılında artış göstererek 51,8 milyar TL’ye ulaşmıştır.

 

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü Raporu

Son yıllarda Türkiye’deki bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü hızla büyümekte, teknolojik altyapı ve internet kullanımı gibi alanlarda ciddi ilerlemeler kaydedilmektedir. Bununla birlikte ülkedeki teknoloji firmaları ve start-up’lar da güçlenmekte ve uluslararası arenada rekabet edebilir hale gelmektedir.

Bilgi teknolojilerinin içerisinde üretim anlamında en yüksek oran, yazılıma aittir. Türkiye’de var olan teknokent sayısı 87; bu alanda çalışan şirket sayısı 6,267; çalışan sayısı 64,866; toplam ciro 20,8 milyar TL ve toplam ihracat 7,7 milyar TL civarındadır.

TÜBİSAD 2021 raporuna göre bilgi teknolojileri; hizmet sektöründe %17; yazılım sektöründe %45, donanım sektöründe %38 oranlarına sahip bir hizmet sunmuştur. Aynı yıl için toplam ihracat payı 17,5 milyar TL iken sektör büyüklüğü 265,9 milyar TL civarındadır.

 

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarları Nelerdir?

Türkiye, küresel sahnede rekabet edebilecek bir dijital ekonomi geliştirmek amacıyla BİT sektörüne büyük yatırımlar yapmaktadır. Hükümetin 2021-2025 Ekonomik Reform Paketi, bir dijital dönüşüm ofisi kurulması da dahil olmak üzere BİT sektörünün gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan bir dizi önlem içeriyor. Siz de böylesine büyüyen ve desteklenen bir sektörde pazar payınızı genişletmek, son teknolojileri öğrenmek ve uzman meslektaşlarınızla buluşmak istiyorsanız bu tür fuarlara katılabilirsiniz.

GITEX Global, her yıl Dubai’de düzenlenen ve bilgi iletişim teknolojilerinin liderlerini bir araya getiren bir fuardır. Dünyanın en büyük ve en kapsayıcı bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı olan GITEX Global, size bu sektörde uzmanlaşmak için mükemmel bir olanak sağlar. 

TechCrunch Disrupt Fuarı, 2011 yılından bu yana farklı ülkelerde düzenlenmekte. TechCrunch Disrupt, dünyanın her yerinden start-up projelerini ağırlamakta ve onları destekleyici yatırımlar yapmaktadır. Yapay zekâ, kripto dünyası ve daha pek çok konunun ele alındığı fuar, yılda 3 kez gerçekleştirilmekte. Fuarın ilk oturumu 2023 yılının 11 Ocak günü gerçekleşirken, ikinci oturum 20 Nisan’da ABD’nin Boston şehrinde, son olarak üçüncü oturum ise 19-21 Eylül’de San Francisco’da yapılacaktır.

Teknologia Fuarı, 7-9 Kasım 2023 tarihleri arasında Finlandiya’nın Helsinki Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek, endüstri ve teknoloji alanına yoğunlaşan bir fuardır. Geleceğin işçileri robotların sistemleri, otomasyon, 3D modelleme, elektronik, metal işleme teknolojilerini tanıtacak fuar özellikle Baltık coğrafyasını ve İskandinav ülkelerini buluşturan bir konumdadır.

 

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Bilgi ve iletişim teknolojileri önemli ekonomik ve sosyal etkiye sahip, hızla büyüyen bir sektördür. Günümüzde büyük veya küçük her firma bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanmaktadır. BİT sektörü, diğer sektörlerin dijitalleşmesine ve verimliliklerinin artmasına katkıda bulunur. Ayrıca, BİT sektörü; dijital dünyanın temelini oluşturan internet, bilgisayar, yazılım, donanım gibi teknolojilerin üretimi, geliştirilmesi ve dağıtımını sağlar.

Bilgi ve iletişim teknolojileri fuarlarına, teknoloji sektöründeki pek çok farklı profesyonel ve şirket katılabilir. Yazılım, donanım, telekomünikasyon, bilişim hizmetleri vb. alanlarında bir çalışan, uzman ya da bir kurum bu sektörün fuarlarına katılabilmektedir. BİT sektörünün etkisi, birçok sektörü kapsayacak kadar geniştir ve her geçen gün artmaktadır. Çağın gelişen teknolojilerine hakim olmak ve güncel kalmak için katılacağınız bir bilgi ve teknolojileri fuarının size ve firmanıza büyük artıları olacaktır.

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor