Alüminyum, Demir, Çelik, Metal İşleme Fuarları



Bu kategoride fuar turu bulunamamıştır.
Güncel tur programları hakkında detaylı bilgi almak için 0216 504 16 80 telefon numarasından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Alüminyum, Demir Çelik ve Metal İşleme Sektörü

 

Alüminyum, Demir Çelik ve Metal İşleme Teknolojileri sektörü, çeşitli metal malzemelerin üretim, işleme, dönüştürme ve satışını yapan bir sektördür. Bu sektörde faaliyet gösteren şirketler, alüminyum, çelik, bakır, demir, nikel ve diğer metalleri işleyerek; inşaat, otomotiv, enerji, ambalaj, savunma ve diğer endüstriyel sektörlere malzeme sağlarlar. Bu sektör aynı zamanda metal ambalaj, talaşlı imalat, döküm, haddeleme, kesme, presleme, kalıpçılık gibi alt dallara da sahiptir.

Alüminyum, metal işleme ve demir çelik fuarları büyük ekonomik değerler yaratır. Şirket olarak kim olduğunuzun ve uluslararası arenada nerede durduğunuzun bilgisini fuarlarda topladığınız verilerle öğrenebilirsiniz. Uluslararası fuarlar, teknolojik gelişmelerin takibini hızlandırarak sektördeki rakiplerinizin bir adım önüne geçebilmenizi sağlar. Fuarlar online yolla ulaşılamayacak kadar fazla sanayi kuruluşu, müşteri ve tedarikçiyi bir araya toplayan özel ortamlardır.

 

Demir Çelik ve Metal İşleme Fuarları İhracata Kapı Açar

Demir Çelik ve Metal İşleme Endüstrisi farklı iş ihtiyaçları olan bir sektördür. Metal endüstrisinde talep doğrultusunda müşteriye özel üretim yapılırken demir çelik, sürekli üretime ihtiyaç duyulan alandır. Üretim alanına; inşaat, otomotiv, beyaz eşya, makine gibi neredeyse tüm endüstriyel dallar girdiği için lokomotif diye adlandırılabilecek bir sektördür. Ülkemizde de önemli bir üretim ve ihracat payına sahiptir.

Demir çelik ve işleme fuarları, firmaların dış dünyaya kendilerini tanıtım kanallarıdır. Dünyanın her bölgesinden gelen profesyonelleri, onlara ulaşmaya çalışan işletmelerle buluşturur. Mevcut müşterileri artırarak yeni pazarlarda söz sahibi olmanın yolu da demir çelik ve işleme fuarlarından geçer.

 

Alüminyum, Demir Çelik ve Metal İşleme Sektör Raporu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) raporunda 2018 sene sonu verilerine göre ihracatını en fazla artıran ilk 3 sektör: Çelik, Mücevher, Zeytin ve Zeytinyağı olmuştur. Bu da sektörün Türkiye ekonomisi açısından önemini göstermektedir. Dünya ham çelik üretiminde Türkiye, 2018 yılı rakamlarına göre 8. sıradadır. 2019 yıl sonu rakamlarına göre Demir Çelik Sanayinde toplam ihracat 13,6 milyar dolardır.

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİB) verilerine göre 2018’de en fazla çelik boru ihracatı yapılan ilk 5 ülke;

  • Romanya
  • ABD
  • İngiltere
  • Irak
  • Almanya

 

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılında yayımladığı Demir Çelik Sektör Raporu’na göre,

  • Ülkemizde, 2019 yılında 33,7 milyon ton olan ham çelik üretimi, yaklaşık %6,1 oranında artış göstererek 2020 yılında 35,8 milyon tona ulaşmıştır. Bu artışla birlikte, Türkiye dünya ham çelik üretim sıralamasında ilk 10 ülke arasında 7. sırada konumlanmıştır.
  • Türkiye, 2015 yılında dünya sıvı çelik üretimi sıralamasında 9. sıraya gerilemiş; 2016 yılında tekrar 8. sıraya yükselmiştir. 2017, 2018 ve 2019 yılında ise 8. Sırasını korumaya devam etmiştir. 2020 yılına geldiğinde ise 7. sıraya yükselmiştir.
  • Türkiye, 2020 yılında 20,4 milyon ton hurda demir ithalatı gerçekleştirmiştir.
  • Türkiye’nin 2020 yılındaki çelik ihracatının bölgeler bazında ağırlıklı olarak sıralaması; Avrupa Birliği, Orta Doğu ve Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinden oluşmuştur.
  • 2020 yılı itibariyle Türk çelik sektörü 35,8 milyon ton sıvı çelik üretimi ve %67,2 seviyesinde Kapasite Kullanım Oranı ile Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi unvanına sahiptir. Sektör, 49.000 kişiye doğrudan istihdam yaratmaktadır.

 

Demir çelik sanayi her ne kadar birlikte anılsa da ürün bazında düşünüldüğünde çelik üretim ve işleme endüstrisinin ihracat rakamları üst sıralara yerleşir. Türkiye’de en çok ihracat yapan sektörler sıralamasında;

  • Çelik endüstrisi 4. sıradayken
  • Demir endüstrisi 7. sırada yer alır.

 

Alüminyum, Demir Çelik ve Metal İşleme Fuarları Nelerdir?

Fuarların dinamik yapılarından ötürü tanınırlığı artırmak ve yeni pazarlara açılmak için demir çelik ve metal işleme fuarları önemlidir. Yeni müşteriler demek sürekli çalışma performansını artıracak işletmeler demektir. Uluslararası demir çelik ve metal işleme fuarlarının hedef ziyaretçileri; kullanım ya da üretim ağlarının herhangi bir aşamasında sektöre dahil olan gruplardır. Otomotiv, elektrik, yapı üretim, kimyasal ve teknik endüstri dallarının her biri bu fuarların ziyaretçileridir.

Uluslararası Demir Çelik ve Metal İşleme fuarlarından bazıları aşağıdaki gibidir:

Tube & Wire Dusseldorf: Demir çelik ve metal işleme fuarları arasında önemli bir yeri olan Almanya’nın Düsseldorf kentinde, iki yılda bir düzenlenen iki ayrı ancak birbiriyle ilişkili ticaret fuarıdır. Boru, tüp ve boru sanayileri ile tel ve kablo sanayilerini bir araya getiren kapsamlı bir organizasyondur. İş ortaklıklarının yapıldığı ve sürdürülebilen iş bağlantılarının kurulduğu fuar, yeniliklerin tanıtıldığı büyük bir merkez olma özelliğine sahiptir. Finansal açıdan güçlü yatırımcılarla iyi müşterileri buluşturan platformda geçen yıl tüm ziyaretçilerin üç de ikisi kalıcı iş ortaklarını buldu.

Tube Dusseldorf Fuarı ürün kategorilerinden bazıları; boru işleme makineleri, boru hammadde ve boru aksesuarları, tüp ürünleri, üretim makinaları, ikinci el üretim tezgahları, ölçüm cihazları, test teknolojisi, profiller ve makinalardır. Tube Dusseldorf 2018 yılında; 30 bine yakın ziyaretçi, 1.241 katılımcı ağırlamıştır.

Wire Dusseldorf Fuarı ürün kategorilerinden bazıları ise; tel imalat makineleri, tel-kablo işleme ekipmanları, tel aksesuarları, tel ve kablolar, ölçüm kontrol teknolojisidir. Wire Dusseldorf 2018 yılında; 42 binin üzerinde ziyaretçi, 1.432 katılımcı ağırlamıştır. 

SteelFab Fuarı: Orta Doğu’nun en büyük metal işleme, kesme ve şekillendirme teknolojileri fuarıdır. Her yıl Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah kentinde düzenlenen fuar, metal işleme endüstrisi için önemli bir etkinliktir. SteelFab, yüzlerce uluslararası katılımcıyı ağırlayarak yeni teknolojiler, ürünler ve hizmetler hakkında bilgi paylaşımı sağlamakta ve iş birliği fırsatları sunmaktadır.

Blechexpo Stutgart: Uluslararası demir çelik ve metal işleme fuarları arasında özel bir yere sahip olan fuar; sac işleme teknolojileri, otomasyonu ve kaynak teknolojileri alanında bir fuardır. Saç işleme, kesme, şekillendirme, boru ve profil işleme konularında ziyaretçilerine geniş fırsatlar sunar. Katılımcı ve ziyaretçilerin ilgisini büyük oranda levha ve yarı mamul ürünlerin çektiği fuarda, sektörün ihtiyaçlarına cevap veren teknolojik gelişmeler üretici ve kullanıcılara tanıtılır. Sac işleme teknolojileri sektöründeki en önemli fuarlardan biri olarak kabul edilmektedir. 

Aluminium Dusseldorf Fuarı: Aluminium Dusseldorf, her iki yılda bir düzenlenen dünyanın önde gelen alüminyum sektörü fuarlarından biridir. Almanya Duesseldorf’ta gerçekleşen fuar, alüminyum işleme ve üretimine odaklanmaktadır. Fuar; alüminyum levhalar, çubuklar, profiller, borular, kaplamalar, dökümler, mamuller ve aksesuarları gibi birçok alüminyum ürününün sergilendiği geniş bir seçkiye sahiptir. Ayrıca sürdürülebilirlik, yenilik ve verimlilik gibi konuları ele alarak alüminyum endüstrisinin geleceği hakkında fikir alışverişinde bulunmak için bir platform sağlamaktadır.

Euroblech Hannover Fuarı: Her iki yılda bir düzenlenen Avrupa’nın en büyük sac işleme teknolojileri fuarıdır. Metal işleme sektöründe faaliyet gösteren üreticiler, tedarikçiler ve kullanıcıları bir araya getirir. Fuar, son teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri sergileyerek ziyaretçilere geleceğin üretim yöntemleri ve teknolojileri hakkında bilgi edinme fırsatı sunar. 2024 yılında 22-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Euroblech Hannover, sektördeki son trendleri ve yenilikleri tanıtacaktır.

BI-MU Fuarı: İtalya’nın Milano şehrinde, iki yılda bir düzenlenen fuar, metal işleme teknolojileri açısından sektördeki en büyük uluslararası fuarlardan biridir. BI-MU; metal işleme teknolojileri, CNC makineleri, robotlar, otomasyon sistemleri, ölçüm ekipmanları ve aletleri gibi birçok farklı ürün ve hizmeti içeren geniş bir yelpazeye sahiptir. BI-MU, metal işleme sektöründeki firmaların son ürünlerini sergileme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakalamalarına olanak tanır.

 

Alüminyum, Demir Çelik ve Metal İşleme Fuarlarına Hangi Sektör Firmaları Katılabilir?

Demir çelik endüstrisi ülkemiz için önemli dinamikleri bünyesinde barındırır. Her yıl büyüme kaydeden sektörde kurumsal prestij kazanmanın yolu, demir çelik ve metal işleme fuarlarından geçer. Sektör, sağladığı geniş ürün yelpazesi sayesinde birçok farklı çalışma alanına girdi sağlamaktadır. Bu yüzden demir çelik ve metal işleme sanayisinin girdi sağladığı her firma ve temsilci; bu fuarlarda bir şeyler bulabilir.

Otomotiv, inşaat, savunma sanayi, metal ve sac işleme, enerji, makine imalatı, elektronik, tıbbi cihazlar, ambalaj ve daha birçok sektörden firmalar bu fuarlara katılabilir. Bu sektörlerde faaliyet gösteren firmalar, demir çelik ve metal işleme sektörünün altında yer alan malzemeleri ürettikleri veya kullandıkları için bu fuarlarda yer alabilirler. Ülke ekonomisinin en önemli payını üstlenen bu sektör ile ilgileniyor ve firmanızı ileri taşımak istiyorsanız alüminyum, demir çelik ve metal işleme fuarlarına katılmak, size eşsiz fırsatlar sunacaktır.

Demir çelik ve metal işleme fuarlarına katılım hazırlıkları yaparken firmanızın rakiplerinden geri kalmaması için, fuar turları düzenleyen yardımcılar büyük kolaylık sağlar. 22 yıllık turizm deneyimine avantajlı fuar turlarını da ekleyen Dixifuar, firmanızın katılacağı çok sayıda fuar ve organizasyonda yanınızda. Firmanızın tercihi demir çelik ve metal işleme fuarlarında yerinizi ayırtmak için dixifuar.com profesyonel hizmetlerinden güvenle yararlanabilirsiniz.

Whatsapp İletişim
Uzman Temsilcilerimiz
Sorularınızı Bekliyor